Niiiniskitchenlife

Friterade banantortillas med choklad/jordnötssås

Nu ska jag tipsa dig om ett recept som jag tror skulle kunna bli precis hur fantastiskt som helst! Hittade detta recept på nätet och bra föll som en fura. Har gjort om det lite. 🙂 Är du beredd? Håll i dig nu för bövelen! 😉

friterade banan tortillas 2

Här mina damer och herrar, vad sägs om friterade banantortillas med jordnötschoklad ripplat över och färska jordgubbar till?

friterade banan tortillas

RECEPT 8 st:

jordnötsolja till fritering
2 bananer
8 små vetetortillas
1/2 dl socker
1 tsk kanel

Till såsen :
2½ dl grädde
75 g mörk choklad
0,75 dl jordnötssmör
stor nypa salt
jordgubbar till garnering

Gör såhär:

Häll jordnötsoljan i en kastrull med höga kanter. Ha plattan på medelvärme och värm i minst 5 minuter. Skiva bananerna mitt på, alltså på längden.  Du ska alltså ha 8 bananbitar på längden sammanlagt. Rulla in bananlängderna i tortillasen. Tänk dig den som en taco, som du stänger nedtill och sedan rullar ihop, fäst med en tandpetare för att vara säker på att bananen inte ramlar ur.

Blanda sedan socker och kanel i en liten skål. Ta hushållspapper och lägg på en stor tallrik. Testa sedan oljan om den är färdig att fritera i. Släng i en bit tortillabröd, om den börjar bubbla direkt är den klar. Lägg i 4 banantortillas åt gången. Fritera i 1 minut, sedan vänder du och friterar den i 1 minut till. De ska bli ljusbruna. Ta ur tortillasen och lägg på hushållspappret så de får rinna av lite snabbt, inte för länge dock. Vi vill att de ska vara lite ”blöta” då vi ska rulla dem i socker och kanelblandningen.

Chokladsåsen:

Häll grädden i en kastrull, värm den så den nästan kokar. Den ska inte koka dock. Häll i jordnötssmöret och den hackade chokladen. Låt stå utan värme i ca 1 minut. (Skulle du inte gilla jordnötssmör funkar det med vanligt smör). Vispa allt sedan med elvisp tills du får en len sås. Tillsätt saltet och rör om.

Doppa sedan banantortillas i såsen och servera med skivade färska jordgubbar.


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.