Niiiniskitchenlife

Blåbärspaj

Nu ska du få receptet på min glutenfria blåbärspaj  jag brassade i ordning här igår. Du kan givetvis baka denna på vanligt mjöl också. Den blev i alla fall helt SJUKT god! Familjen, ja alla smaskade i sig och tyckte den var supergod verkligen. Kruxet med den här pajen är att jag har i lite rårörssocker. Det ger en aningens knäckig yta på pajen och det i sin tur med smulet som liksom ”flutit” ut lite på pajen, de syrliga blåbären och så vaniljsåsen. Ämen halleluja! Kombon är tammetusan oslagbar! Har du inte rårörssocker hemma rekommenderar jag dig att köpa det, det gör verkligen underverk i viss bakning.

IMG_0114

Jag brukar inte bry mig om att ha på potatismjöl på blåbären. Det har man ju för att bären liksom inte ska ”vattna” av sig medan man gräddar pajen. Men jag gillar att det kommer upp lite till ytan. Tycker bara det ser såå gott ut.

RECEPT:

2 ½ dl mjölmix (använder du vanligt mjöl tar du ca 1½ dl)
1½ dl havregryn
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
½ dl rårörssocker
1 tsk vaniljsocker
2-3 dl blåbär (eller vilka bär som helst, funkar även med äpple och rabarber)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölet, havregrynet, smör, strösocker, vaniljsocker och rårössocker i en bunke. Se till att det är smuligt och ordentligt omrört. Smörj formen och häll i bären i botten. Du kan sockra lite lätt uppepå. Fördela sedan ut pajsmulet över blåbären.

IMG_0113

Skjuts in i ugnen (i mitten av ugnen) i ca 15 minuter.

IMG_0117 IMG_0119

Servera med vaniljsås eller vaniljglass. ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Åå, så mumsigt. Måste prova.
  Bakade din glutenfria rabarberkaka i fredags (den med pofiber i smeten) Blev succé när vi var bortbjudna till grannarna och jag stod för efterrätten. Så god att jag gjorde den igen i söndags, på mors dag.
  Tack för alla bra glutenfria recept!

 2. Maria

  Åå, så mumsigt. Måste prova.
  Bakade din glutenfria rabarberkaka i fredags (den med pofiber i smeten) Blev succé när vi var bortbjudna till grannarna och jag stod för efterrätten. Så god att jag gjorde den igen i söndags, på mors dag.
  Tack för alla bra glutenfria recept!