Niiiniskitchenlife

Saftig blåbärskaka

Häromdagen bakade jag en galet god blåbärskaka tyckte familjen. Alltid roligt när de orkar säga att något är väldigt gott med tanke på att de är rätt bortskämda med att jag bakar. 😉 Ibland muttrar jag lite om att ”Man för fasen inte får nån cred fast man bakar ständigt och jämt buhuuuuuuu….”  Haha, Nina 10 år!

recept_blåbärskaka_missetoile_blåbär_kaka_mjukkaka

Den här härligheten smaskade dom i sig och tyckte den var fantastiskt saftig. Jag ÄLSKAR saftiga kakor.

recept_blåbärskaka_missetoile_blåbär_kaka_mjukkaka

Som jag älskar mitt fat från Miss Etoile alltså, allt blir sååå mycket finare med ett vackert fat för bakverken. HÄR hittar du Miss Etoiles tårtfat.

recept_blåbärskaka_tårtfat_blåbär_kaka_saftigblåbärskaka recept_blåbärskaka_tårtfat_blåbär_kaka_saftigblåbärskaka IMG_9005

RECEPT SAFTIG BLÅBÄRSKAKA:

3 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
1 dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl blåbär, färska eller frysta

Gör såhär:

 Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken i äggsmeten. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Blanda runt med slickepotten. Häll sedan i det smälta smöret och blanda tills du får en härlig följsam smet. Allra sist vänder du jätteförsiktigt i blåbären. Häll smeten i en smörad och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Ta ut, låt svalna och pudra till sist på lite florsocker. Ät och njut den gärna till vaniljvisp/sås.

 IMG_9007 IMG_9008

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.