Niiiniskitchenlife

Vit chokladmousse med blåbärsswirl

Nu har jag just ställt in vår efterrätt i kylen. Där ska den gojsa till sig lite till kvällen. Den här blir nog en höjdare och jag längtar tills vi ska äta ikväll!

IMG_8561IMG_8562

Det blir vit chokladmousse med blåbärsswirl.

vit_chokladmousse_blåbärsswirl vit_chokladmousse_blåbärsswirl_vit_chokladmousse_blåbärsswirl

I chokladmoussen har jag blandat i blåbärsmos, alltså frysta blåbär som jag mosat.

IMG_8567 vit_chokladmousse_blåbärsswirl

Ripplad vit choklad på tallriken har jag också. Sen är den så vacker att bara titta på.

RECEPT VIT CHOKLADMOUSSE MED BLÅBÄRSSWIRL, 2 GLAS:

 100 g vit choklad
 1.5 dl vispgrädde
 1 dl crème fraiche (15%)
½ dl frysta, tinade blåbär
1 tsk florsocker

Gör såhär:

Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden så den blir ordentligt vispad. Ta sedan chokladen och blanda den med creme fraiche. Ha sedan i detta i den vispade grädden. Vispa gärna lite med en elvisp så den ”fastar” till sig lite. Mosa blåbären med en gaffel och ha sedan i florsockret. Varva sedan den vita chokladmoussen med blåbärsmoset i en sprits. Fyll den innan du klipper hålet i påsen. Ta fram 2 stora glas, t ex kocktail glas. Spritsa i chokladmoussen med stora runda rörelser så du får det fina mönstret. Toppa med lite hackad vit choklad och några blåbär. Plasta in glasen och ställ i kylen i minst 1 timme så det får ”stelna” till lite. Ät sedan och njuuuuuut! 🙂

IMG_8573

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Berit

    Åh den verkar jättegod..måste provas och det går ju variera i all oändlighet..tänker att hallon kan va smaskigt också 🙂

  2. Berit

    Åh den verkar jättegod..måste provas och det går ju variera i all oändlighet..tänker att hallon kan va smaskigt också 🙂

  3. Kina

    Förstår det. Hoppas du inte tog illa upp för min kommentar. Super fin efterrätt du fixat och god såg den ut. Ska testas! 🙂

  4. Kina

    Förstår det. Hoppas du inte tog illa upp för min kommentar. Super fin efterrätt du fixat och god såg den ut. Ska testas! 🙂

  5. Kina

    Lika roligt som det är att läsa dina inlägg lika roligt är det att läsa Komentarerana. Så jag undra varför har du börjat med ”kommentarer väntar på granskning” blir så tråkigt för oss som läser dina inlägg men oxå gillar att läsa komentarerna! Tidigare hade du inte så. Förstår att du har anledning att ha det så! Men blir så tråkigt för oss som läser dina inlägg. Ha de gott och trevlig helg!

    1. Niiinis

      Jag godkänner kommentarer ungefär lika fort som de kommer in så det borde inte vara nån skillnad….

      Finns anledningar att ha det så som det är nu. Känns skönt och tryggt på nåt sätt, å med tanke på att jag godkänner dom snabbt så finns det ju kommentarer att läsa. Dock så är det inte så mycket kommentarer att läsa.

      Men jag fortsätter blogga på.

      Ha en trevlig kväll!

      Kram!

  6. Kina

    Lika roligt som det är att läsa dina inlägg lika roligt är det att läsa Komentarerana. Så jag undra varför har du börjat med ”kommentarer väntar på granskning” blir så tråkigt för oss som läser dina inlägg men oxå gillar att läsa komentarerna! Tidigare hade du inte så. Förstår att du har anledning att ha det så! Men blir så tråkigt för oss som läser dina inlägg. Ha de gott och trevlig helg!

    1. Niiinis

      Jag godkänner kommentarer ungefär lika fort som de kommer in så det borde inte vara nån skillnad….

      Finns anledningar att ha det så som det är nu. Känns skönt och tryggt på nåt sätt, å med tanke på att jag godkänner dom snabbt så finns det ju kommentarer att läsa. Dock så är det inte så mycket kommentarer att läsa.

      Men jag fortsätter blogga på.

      Ha en trevlig kväll!

      Kram!