Idag åt vi det här underbara brödet till frukost. Ett glutenfritt långpannebröd med solrosfrön, såååå mumsigt!!!
RECEPT 1 LÅNGPANNEBRÖD:
1 pkt jäst
3 dl vatten
3 dl mjölk
3 dl havregryn
1½ msk honung
3 tsk salt
1 dl fibrex
4-5 dl glutenfri mjölmix
solrosfrön
Gör såhär:
Koka upp mjöl, vatten och havregryn. Låt svalna till 37 grader. Smula jästen i en degbunke. Häll i havregrynsblandningen över jästen och lös upp den. Häll i honung och salt, fibrex och glutenfri mjölmix, häll i mjölet i lite i taget. jobba ihop degen till en något kladdig deg.
Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform. Min är 20×30 cm ungefär. Platta ut degen i formen. Strö över solrosfrön. Skär fyrkanter i brödet. Låt jäsa under plastfolie i ca 1 timme. Sen skjuts in i ugnen i 250 grader i ca 25 min.
Ät & njut!
Mums , vad gott det såg ut!
Mums , vad gott det såg ut!