Det här receptet på glutenfria scones är det godaste sconesreceptet jag har. Alltså alla kategorier. Detta är godare än scones som är bakat med vanigt mjöl. Jag älskar det här receptet då det är lätt att variera och så är det så enkelt. Man slänger ihop det i en degbunke, plattar ut två kakor på en plåt och så gräddar man. Kan du gå till affären och handla bröd så kan du GARANTERAT baka det här. Jag LOVAR! Skulle bli så glad om jag fick fler att prova baka sitt eget bröd. Det är så sjukt enkelt många gånger så det nästan är skrattretande. 🙂
I morse åt jag en så himla lyxig frukost. ill-lördagen till ära fick jag njuta av nybakta scones med bregott, smör, ost och en ”blåbärssylt” som du slänger ihop på 30 sekunder. Den ska du få recept på lite senare. Vi börjar med dessa scones med solrosfrön i.
RECEPT:
2 tsk fiberhusk eller psyllium
2,5 dl filmjölk
4 dl glutenfri grov mjölmix (vanlig mjölmix funkar också)
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
75 g rumsvarmt smör
½ d solrosfrön
För icke-glutenfritt:
(Byt ut mjölmixen och psylliumet mot 2,75 dl vanligt vetemjöl).
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250ºC.
Börja med att röra ner psyllium i filmjölken och låt blandningen stå och svälla i några minuter.
Mät upp mjölmix, bakpulver, solrosfrön och salt. Tillsätt smör och blanda samman till en grynig massa.
Tillsätt filmjölkblandningen och arbeta snabbt samman till en deg.
Dela degen i 2 och forma dessa till runda kakor.
Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och skåra dem korsvis med en mjölad kniv eller degskrapa. Nagga dem därefter med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen, 250ºC i ca 8-10 minuter. De ska få en fin gyllenbrun färg.
Alla mina glutenfria recept hittar du HÄR.
Hej! Läste att du provat flera varianter. 🙂 Kan man tillsätta viss mängd havregryn? Hur mycket i så fall? Tack
Ja testa, byt ut hälften av mjölet till havregryn. ?