Niiiniskitchenlife

Färdiga ägg på en minut

Goodmorning! 

Här har morgonbestyren just avklarats. Milo är i skolan och jag har just satt mig tillrätta i soffan för att jobba lite. Jag känner mig lite bättre, piiiuuuuuh…. Så skönt! Dock så började jag nysa idag och hosta lite så nu bryter nog snuvan ut. Hoppas ändå att det går åt rätt håll nu så jag får bli ok frisk till på lördag när jag ska på bakmässan. Jag som är jordens baknörd bara längtar ju! 🙂

IMG_7313 rice_lattemugg_frukost_grönt_the

Morgonens frukost.

Jag äter ALLTID frukost. Jag funkar typ inte utan. Jag måste få äta frukost innan jag liksom kan ta tag i dagen. Nu är jag dessutom ute efter frukost som går fort att göra. Just för att jag gärna sitter en stund och äter i lugn och ro. Att stå vid köksbänken och kasta i sig en macka i farten är nästan det värsta jag vet. Jag blir så sjukt stressad av sånt. Mat ska njutas, vilken mat det än är.

IMG_7309 IMG_7310 IMG_7311

Frukosten i morse handlade om mikroägg som jag kallar dom. Alltså, sååååå jäkla bra. Dom blir klara på under minuten. Inget stå och vänta på ägg som ska koka X antal minuter. Dessa slänger du bara in i mikron så är det klart så. HUR BRA?

Såhär gör du:

Ta en liten skål av nåt slag. Lägg i en bakform. Knäck i ett ägg. Krydda efter smak. Jag älskar torkade örter och salt blandning. Den är godast. Jag gjorde två ägg denna morgon, den andra hade jag i en skiva ost i också, den rev jag i lite mindre bitar. Ost och ägg är en höjdarkombo. Sedan ställer du härligheten i mikron på högsta effekt i ca 1 minut. Ett utav äggen (ostägget) åt jag med sked. Den andra tog jag ur och la på min majsmacka. SMARRIGT VÄRRE! 🙂

IMG_7315 IMG_7316

Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, recept och tips HÄR.

Följ min Instagram HÄR.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lotta

  Men äggen exploderar väl!? Jag provade detta när du skrev om det för lääääänge sedan.
  PANG! ägg i hela mikron och det var inte roligt 🙁

  1. Niiinis

   Nej verkligen inte….har aldrig hänt mig och jag har mikrat säkert över 100 ägg! Testa att köra det på lite mindre effekt och kanske inte så länge… som sagt, har aldrig hänt mig faktiskt!

 2. Lotta

  Men äggen exploderar väl!? Jag provade detta när du skrev om det för lääääänge sedan.
  PANG! ägg i hela mikron och det var inte roligt 🙁

  1. Niiinis

   Nej verkligen inte….har aldrig hänt mig och jag har mikrat säkert över 100 ägg! Testa att köra det på lite mindre effekt och kanske inte så länge… som sagt, har aldrig hänt mig faktiskt!

 3. Diana - "La madre"

  Vilken grym liten äggmuffins! Har sett någon göra något liknande men har aldrig testa. Den såg god ut faktiskt, men hinner inte på morgonen. Inte med olika frukost till båda barnen och mig själv. Skönt det är att ha tid för allt sånt kan jag tänka mig. 🙂 en vacker dag, en vacker dag.. haha

  Hoppas din dag blir jättebra och effektiv.