Om en timma ska vi åka mot Stockholm och Carro med familj. Trots allt som hänt ska det bli härligt att få umgås med fina vänner. Umgås, mysa, barnen kan leka osv. Precis vad man behöver.
Jag har hunnit måla lite på en ny tavla, så kul på nåt sätt att ha kommit igång. Går det i den här takten så kanske jag har en massa tavlor som jag snart vågar visa dig. 🙂 Jag har också hunnit baka lite här på morgonen och tänkte bjuda dig på ett recept innan vi far iväg. Jag har bakat en glutenfri limpa som blev sååååååå god! MAJJ GADD! Sen har jag en rabarber/blåbärskladdkaka i ugnen, också glutenfri. Det doftar så fantastiskt gott här hemma.
Detta är ett bikarbonatsbröd och det är fyllt av frön och aprikoser. Det är sött och gott med en härlig yta och känns inte alls som ett glutenfritt bröd. Inte alls….bara gott gott gott!
Förut har jag hatat sånt som russin och aprikoser i bröd, men nu är jag helt annat inställd till det. Vilken smakförhöjare?! Så fantastiskt gott ju! Vill man inte ha det i så hoppar man givetvis bara över det.
RECEPT 1 limpa:
3 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
1 dl havregryn (rena glutenfria)
0.5 dl linfrö
1 dl solrosfrön (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 dl torkade aprikoser
1/2 dl honung
2 msk fiberhusk
4 1/2 dl vaniljyoghurt (jag hade laktosfri, här kan du givetvis använda vanlig naturell yoghurt)
2 dl mjölk
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skär aprikoserna i små bitar. Rör ner honung, yoghurt,mjölk och aprikoser.
Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper.
Grädda på nedersta falsen i ca 70 minuter.
Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna, gärna under duk.
Dela upp brödet i skivor, ät och njut. Går jättebra att frysas.