Niiiniskitchenlife

Time for a change!

Godmorgon!

Vaknade halv 5 så idag känns det helt ok. Det är t.o.m sent även om man INTE flyttat klockan. Så idag gnäller jag inte på flytten. Milo vaknade dessutom kl 5. Men, jag står fast vid att det är dumheter med klockflytt, i alla fall för oss.

.

IMG_7011.PNG
Time for a change!

.

Ni har ju följt mig på min viktresa jag gjorde förra hösten/vintern. Har fått
En del frågor om hur det går för mig? Våren och sommaren har varit mer ”slapp” i mitt tänk när det kommer till vikten. Dels så har jag inte orkat hålla på att tänka vikt utan har märkt att välmående mer blivit mitt mål. Nu har jag aktivt ätit ”skit” ett tag för att liksom ledsna på det och vilja få ordning på mitt mattänk igen. (Fråga mig inte men jag funkar så, måste nästan bli äcklad för att vilja bli mer hälsosam.)

.

Jag har en mage som är lite upp och ner, magkatarr lite då och då och allmänt känslig. Jag är 42 bast nu så att bli smal och vältränad har blivit mer ett projekt som tar tiiiid och kräver tålamod då man inte längre får något gratis. Jag skulle inte tacka nej till 10 kilos viktminskning, nej det skulle jag inte. Men att må bra är mer mitt motto. Jag märker att gluten gör mig jääääääst om magen. Jag märker att socker påverkar mitt humör och mitt sug. Jag har läst på en del och inser att mitt välmående nu ska handla om att hitta en kost som passar. LCHF ligger inte långt ifrån men det är inte riktigt dit jag ska gå. Jag ska mixtra och experimentera lite så får vi se vad jag kommer fram till. Viktväktarna är toppen på alla sätt men jag gillar inte lightprodukter som istället ersatts med socker. Man kan äta Viktväktarna men utesluta lightprodukter och leva mer ”rent”. Men som sagt, jag ska försöka hitta ett ”rent” sätt att leva på för att kanske få bukt på mitt problem med min mage och mitt sug. Baka kommer jag aldrig sluta med (inte heller äta) men det kan vara bara ibland, med kontroll. Sen är det faktiskt härligt att glädja andra med bakverk. 🙂

.

Imorgon ska jag till min osteopat.
Tar mamma med mig, hon ska också testa en behandling. Förhoppningsvis får jag ordning på mitt bäcken, min rygg, mitt knäveck och kan börja träna igen. PROJEKT MÅ BRA helt enkelt! Jag kommer säkert skriva lite om det då det säkert upptar mycket av mitt liv såhär i början, jag hoppas att jag kanske kommer motivera någon annan utan att jag för den sakens skull ska bli fanatisk. Tony har också tagit tag i sin vikt nu så vi ligger fint i fas – ”PROJEKT – MÅ BRA!”

.

Nu ner och äta frukost! Snart hoppas jag kunna bjucka på bilder ifrån Elliots firande igår. Hoppas Din måndag startat på bästa sätt! ❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ylva på Åland

  Bra tänk Nina! Får jag tipsa om en underbar person som kan massor om kroppen och kosten? Anna Hallen heter hon, har skrivit Gnisselzonen tex.
  Jag fick fart på viktminskningen nu när jag började m glutenfritt (äter ganska lchf:igt men inte fanatiskt) & periodisk fasta!
  Kram!

 2. Ylva på Åland

  Bra tänk Nina! Får jag tipsa om en underbar person som kan massor om kroppen och kosten? Anna Hallen heter hon, har skrivit Gnisselzonen tex.
  Jag fick fart på viktminskningen nu när jag började m glutenfritt (äter ganska lchf:igt men inte fanatiskt) & periodisk fasta!
  Kram!

 3. Maria

  Har själv slutat med vitt mjöl, pasta och potatis sen 1 år. Använder mandelmjöl vid bakning. Mår kanon och har gått ned 10 kilo utan att banta!!