Niiiniskitchenlife

Dagens RECEPT – Äppelbullar VIKTVÄKTARRECEPT

20130828-053118.jpg
12 st, 4 propoints/styck.

Nu ska du få ett jättegott recept på snabba äppelbullar.

RECEPT:

4 dl vetemjöl
1 dl råsocker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
50 g smör
1 dl kesella lätt
2 1/2 dl mellanfil
2 äpplen
1/2 tsk kanel

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsättt smöret och smula in det med fingertopparna, går att göra i en köksmaskin.
Blanda ner kesella och filmjölk och rör snabbt ihop till en lös deg. Fyll dubbla bullformar eller använd muffinsplåt. Kärna ur och skär äpplena i skivor och lägg dom på bullarna. Pudra över kanel och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Känn med sticka att bullarna är torra.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Matro Sara

  Åh vilket perfekt recept för oss! Min son är ägg-allergiker och jag började med ViktVäktarna i söndags. Tack för att du har inspirerat mig. Kika gärna in hos mig på mat-ro.blogspot.se

 2. Kaatzi

  Åh tack för receptet!!
  Jag började viktväkta i måndags. Har tidigare tappat 11 kg och nu ska de sista 11 kg bort 🙂
  Du inspirerar!

  Kram K

 3. Jenny Dagman

  Först måste jag bara säga ; Heja dig, så grym du är! Håller helt med dig om att det handlar om prioriteringar. Ofta kan det kännas tungt och motigt med träning och det är lätt att säga ”jag hinner inte”. Men i dom allra flesta fall kan man faktiskt prioritera in åtminstone en halvtimme. För mig funkar lunchträning typ 2ggr/vecka jättebra. Med två små är det så skönt att två dagar i veckan få det ”gjort” under tiden jag ändå är iväg hemifrån. Sen plussar jag på med nån kväll efter att barnen lagt sig. Keep the good work up, du är en stor motivation för många och älskar ditt sätt att skriva. Nu har jag tom ”vågat” på mig att kommentera två gånger;) Kram till dig!