Leahs utveckling – 4 månader – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Leahs utveckling – 4 månader

Idag är vår älskling 4 månader gammal.. ❣️ Jag kan inte förstå att det redan har gått 4 månader sedan hon kom till världen. Samtidigt som det känns som världens mest självklara sak, och som att vi alltid har haft henne med oss.

I detta inlägget kommer jag berätta om hennes utveckling. Jag vet att många tar illa upp, eller stressar upp sig ibland och tror att alla mammor jämför sina egna med andra barn. Så är inte fallet här. Jag vill bara dokumentera hennes utveckling, och har inte på något sätt något annat barn i åtanke. Alla utvecklas olika, och det är livets naturliga väg. Så jag kommer inte godta några som helst negativa kommentarer ang detta och förklarar mig därför nu.. Jag tycker det är helt okej att man som förälder pratar om sitt egna barn utan att jämföra.

När vårt hjärta kom så var hon rätt liten.. Hon är än idag en ganska liten bebis, men inte på något onormalt sätt. Hon är bara liten helt enkelt. Men följer sin egna kurva ❣️

För er som precis hittat hit.. Så vägde hon 2800 gram när vi skrevs ut ifrån BB. Och då var hon 47 cm lång. Hon var även 2 veckor tidig, och föddes alltså när jag hade gått 39+1. Jag blev igångsatt kl 16.00 den 28e november. Och 15.51 den 29e kom hon..

Idag är hon 60.5 cm lång och väger ca 5500 gram (5,5kg) ❣️ 

Vi reste med Leah första gången när hon var 3 veckor gammal ungefär. Då åkte vi upp till Umeå och firade ju.. Och där fick vi även första leendet ❣️ Jättemånga oroar sig över detta med att barnen träffar andra människor för snabbt, och att det på något sätt kommer förstöra relationen och bandet mellan dig och din bebis. Men för oss har det verkligen inte varit så.

Alla som träffat Leah vet om att hon är en otroligt trygg bebis. Detta tror jag handlar enormt mycket att hon snabbt fick lära sig att många personer kan trösta, och inte bara mamma och pappa.

Vi kör en liten lista.. 

Längd & vikt…

60,5 cm / 5,5 kg 

Matvanor…

Hon äter fortfarande när hon själv behagar ❣️ Redan sedan hon föddes har hon velat äta mycket. Så det blir oftast att jag ammar varannan timme när vi är hemma. Ibland en gång i timmen. Hon äter inte alltid jättemycket varje gång heller, och blir klar snabbt. Men när vi är ute och gör något så brukar hon kunna klara sig upp till 5 timmar. Hon har dessutom fått sin första ”smaksensation” som det kallas. Alltså börjat smaka på riktig mat! Det första hon fick var potatis och majs. Sedan har hon även fått smaka lite glass.. Ni kan ju gissa vad som var mest populärt 😉

Sovrutiner…

Att hitta rutiner med en så liten som hon är, har inte varit enkelt. Det är helt och hållet hon som styr när hon vill sova, äta och leka. Vi bara följer hennes vilja. Men hon har själv börjat få in ett mönster som vi tycker fungerar jättebra! Dagarna startar oftast runt 07.30, då vill hon upp för en ny blöja och lek. Sedan vill hon gärna äta igen runt 10, och tar då oftast en tupplur i 30 minuter efteråt. Sen är det full fart igen. Hon sover kanske 2-3 gånger på dagen, och i högst 1 timme per gång. Sedan till kvällen vill hon gärna ha pyjamas och mat någon gång mellan 20-22, och somnar för natten absolut senast 22.30. Vissa dagar vaknar hon då vid 04 för mat, och somnar om tills det är morgon. Eller så är det som idag, att hon sover till 06, äter, och somnar om ❣️

Kroppens utveckling…

Hon har verkligen börjat leka nu. Och vi älskar det ❣️ Att se henne ligga i gymmet och ta saker, sträcka sig efter det hon vill ha.. Och det sötaste vi vet, är när vi visar henne gosedjuret av babblaren Dadda.. Hon sparkar och skriker för att hon blir så exalterad haha.

Hon har även börjat skratta.. Vilket är det mest underbara som finns.

Som sagt greppar hon medvetet, och man får vara försiktigt med sitt hår nu. Hon brukar också ta tag i min mun och nypa.. Aj…🥰

Hon är även en liten jäkel när man ska byta blöja, det är inte enkelt kan jag säga haha.. Hon har även börjat vända om till mage riktigt ordentligt nu, man hinner inte ha henne på golvet i mer än 3 sekunder innan hon har vänt om. Ibland vänder hon även från mage till rygg, men det är inte lika enkelt som tvärt om.

Det var vad jag kunde komma på nu på rak arm.. Hon vill gärna vara med hela tiden, sitta upp i knät och gillar inte att ligga ner när hon är vaken. Hon är verkligen en bebis nu, och man får tillbaka såå otroligt mycket ❣️ Det bästa jag vet är när hon tittar upp på mig och ler, då förstår man.. Att man är denna lilla tjejs hela värld.

4 månader har gått så otroligt snabbt. Och dessa månader har varit de absolut bästa i våra liv. Att bli föräldrar (jag vet att jag kan kommentera detta för Erik med) är det absolut bästa som någonsin hänt oss. När man har en dålig dag, eller om Erik haft det tufft på jobbet.. Att komma hem, och få ett leende direkt man går och säger hej till henne. Det är helt magiskt, och obeskrivligt.

Hur mycket jag än önskar att hon alltid kunde vara såhär liten, så ser jag framemot att upptäcka världen ihop. Att se henne ta små steg hela tiden och att vi kommer få se henne utvecklas till en stark, självständig, modig kvinna.. Wow ❣️ vi hoppas också få se henne att bli storasyster.. 🥰

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.