Idag köper vi lägenhet – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Idag köper vi lägenhet

Hej vänner 🥰 

Veckorna bara flyger förbi, och jag inser mer och mer för varje dag att begreppet ”mammaledig” är så missvisande. Att vara hemma med min prinsessa är det bästa jag gjort någonsin. Jag njuter varje dag och vill aldrig att hon ska börja på förskolan, men såklart måste hon ju det ❣️ tur det är länge kvar! Men som sagt är just ordet mammaledig inte en dans på rosor där man har en massa ledig tid till att göra vad som helst. Jag försöker hitta tid till att sätta mig med bloggen på morgonen, men då hon har börjat vakna tidigare och tidigare nu, och sover betydligt mindre på dagarna – och när hon väl sover är det bara korta stunder.. Då blir det svårt att hinna med.. 😕 Jag har iallafall flyttat in mitt skrivbord i sovrummet. De nätter jag har fått sova okej så har jag tänkt att jag ska gå upp på morgonen, innan Leah och sätta mig vid datorn i några timmar. Så får vi tupplura tillsammans på dagen istället ❣️

Fotograf – Hanna Ågren, Malmö
Mitt allt. Som hon växer ❣️

Idag är det torsdag den 28e mars. Och idag är dagen vi äntligen skriver på papperna till vår nya lägenhet. Som vi har längtat, letat, slitit oss i håret och suckat. Men äntligen, har vi hittat vårt nya boende! Då jag blev gravid så försökte vi komma på lösningar på hur vi skulle kunna bo kvar i vår förra bostadsrätt i Lorensborg. Men det fanns tyvärr inga bra alternativ mer än att sälja och flytta. Vi bodde på 4e våningen utan hiss, utan tvättmaskin och huset hade inget rum för barnvagnar.

Vi fick alltså sälja vårt hem, vårt första riktiga hem. Det var jättejobbigt verkligen. Det var en lättnad att vi fick den såld såklart, och dessutom gick vi plus på den. Vilket vi var oroliga över då vi fick sälja den bara ett år efter vi hade köpt den. Sedan var det bara att ta flyttlasset till en hyresrätt i centrala Malmö. Vi har våndats över att vi inte köpte en ny lägenhet direkt. Men pga Eriks jobb så ville vi inte göra det då man aldrig kan planera så långt framåt.. Och att behöva sälja en lägenhet efter ett halvår igen kändes inte optimalt för fem öre. Men nu har Erik 2 år kvar på sitt kontrakt, säsongen börjar på lördag och vi utgår från att vi är här i 2 år till ❣️

Igår sa vi upp hyresrätten, och en sten lättade från våra axlar. Så idag, skriver vi på papperna till vårt nya boende. Och i början på sommaren så tar vi emot nycklarna och flyttar in på vår nya adress i Dammfri ❣️ 

Vi har köpt en 2a på ca 56 kvm. Vi bor idag i en 3a på 83 kvm och har insett att vi absolut inte behöver så stor just nu. Det blir alltså mycket mindre än idag, men vi är så otroligt nöjda. Jag sparar inspiration som en tok ifrån Pinterest 🥰 Det vi har planerat att vi ska göra med lägenheten innan vi flyttar in, är att måla om hela lägenheten. Måla om skåpsluckorna i köket. Byta ut handfatet i badrummet till en bänkskiva med handfat på, och installera tvättmaskin och torktumlare under bänken. Sedan vill jag också att när hantverkarna ändå är igång att de sätter upp taklister och skenor i vardagsrum och sovrum för gardiner som ska gå hela vägen ifrån taket.

För er som lyssnar på vår podcast, så hörde ni nog att jag inte har känt mig som hemma i vår nuvarande lägenhet. Detta beror främst på att jag inte har lagt ner någon som helst kärlek i detta boende. Vi har endast gardiner i sovrummet för att kunna få mörkt. Vi har inte en enda tavla uppsatt på väggarna heller… Det är kalt, tråkigt och opersonligt. Vilket är så långt ifrån vad vi bodde i innan. Vår gamla lägenhet var ett HEM. Så jag längtar så fruktansvärt mycket efter att få göra ett hem till min familj igen. Ett hem som Leah han utvecklas och växa i. Ett hem Erik kan komma hem till och koppla av, njuta och släppa jobbet i.

Leahs lekhörna är en av sakerna jag ser mest framemot att få fixa och dona med. 

Nu till en snabb uppdatering på vad jag har gjort den senaste tiden.. Och bilder, inget är roligare än bilder ❣️

Våren har verkligen börjat hälsa på ❣️ Vi har tagit några promenader i parkerna här i Malmö mellan träning, visningar och andra vardagsmåsten.

Vi har ätit första lunchen ute! Jag måste ha skrivit detta förut, men Tugg! Wow. Mer än så behöver jag inte säga. Rekommenderar starkt! Det ni ser på bilden är deras Cheeseburgare, vanliga fries och en tryffeldipp.

Jag har varit fixad! Hör och häpna 😉 Min everyday look på vardagarna är sköna byxor med kräk på, ett linne som jag enkelt kan amma i, osminkad och uppsatt hår. Det glamorösa livet som mamma. Detta gör det även extra roligt då jag väl fixar mig ❣️ Här var jag redo för middag med Eriks lag. Det var verkligen jättetrevlig att få träffa främst alla flickvänner/fruar. Sedan var det såklart trevligt att få se killarna i annat än fotbollskläder också.

Lillhjärtat var också festfin i klänning och hårband ❣️

Vi har börjat på babysim! Detta är nog hittills det roligaste vi gjort med Leah sedan hon föddes. Vi ska gå varje söndag tills i slutet på maj. Ida och Olivia går också, så det blir vi 4 tjejer varje gång. Och ibland kan Erik också följa med ❣️

Jag tränar på när livet tillåter det, och jag gör verkligen framsteg. Jag märker att det händer saker då jag kommer i mer och mer av mina gamla kläder. Sedan känner jag mig mycket starkare också! Men det bästa av allt, är att jag sprang senast jag var på gymmet. Jag har inte sprungit en meter sedan jag blev gravid. Förutom när jag fick springa till bussen en gång då Leah låg i magen, och Miranda höll på skratta ihjäl sig, haha. För er som inte känner till så mycket om mig, så har jag spelat fotboll sedan jag var ungefär 6 år. Och jag har i princip hela tiden spelat ytterback. Så jag älskar att springa. Älskar ❣️

Jag har fått en del frågor om träningen, om jag tränar varje dag m.m. Jag har ett program jag följer då jag går på gymmet. Jag ska egentligen träna 4 dagar i veckan, men då jag inte har fått sova eller allmänt inte känner att jag har ork så går jag inte dit. Då tar jag gärna en promenad istället. Träning ska vara kul och aldrig ett måste. Man ska gå dit då det känns bra, roligt och givande. Och de dagar jag inte känner så, då blir det promenad eller en dag framför serier istället. Och det tycker jag är helt okej ❣️

Vi har varit i Trelleborg och tittat på träningsmatch. Försäsongen har inte gått så bra för killarna, vilket är lite tråkigt. Men jag tror starkt på att denna försäsong inte har satt standarden för detta år. Jag hoppas att jag har har rätt och att det blir en vinst i premiären på lördag. Det hade varit så viktigt och skönt ❣️

Tillsist, så firade vi igår att vi fick beskedet att vårt bud på lägenheten godkändes, och att vi äntligen kunde säga upp vår nuvarande lägenhet. Det blev en promenad genom stan och en fika på Condeco. Precis innan denna bilden spillde jag ut halva Eriks islatte kändes det som. Det syntes inte i muggen, men det kändes som att det var 1 liter islatte på bordet, haha.

Nu har Leah vaknat i perfekt tid, då jag precis var klar för lite ha mat. Tack för ni tittade in, vi hörs snart igen – det lovar jag ❣️ Jag har dessutom en rolig nyhet på gång, och jag ska upp till Stockholm så snabbt jag kan för lite jobb.. Stay tuned vänner 🥰

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.