Att inte vara nöjd med sin kropp – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Att inte vara nöjd med sin kropp

Hej vänner! Hoppas allt är fint med er.

Med mig och familjen är det jättebra. Vi är trötta, men det hör till småbarnslivet. Vi var dessutom på sjukhuset i förrgår natt då jag vaknade av att Leah hade tappat andan. Usch, det var verkligen jätteobehagligt. Jag såg paniken i ögonen på henne, och hon var så fruktansvärt ledsen efteråt också. Vi vet inte riktigt vad som hände. Men då hon har varit förkyld så länge och fortfarande är slemmig så åkte vi inte på akuten med henne efter ett samtal med 1177. Både vi och dom misstänkte att hon hade RS-viruset. Men efter många timmars väntan och efter att doktorn hade tittat på henne så konstaterade han att hon är FULLT frisk. Inte ens förkyld längre. WHAT? Tänkte vi haha. Men efter att ha läst vad andra familjer säger som haft liknande situationer med sina spädbarn så låter det faktiskt som att hon är allergisk, eller iallafall överkänslig emot katten. Lilla hjärtat. <3 Vi får se hur detta utvecklar sig. Om det faktiskt blir bättre eller om hon verkar förkyld mycket längre. Isåfall får man fundera på ett nytt hem till vår lilla Chanel. Fy va jobbigt det känns, då vi fick avliva hennes bror innan Leah kom pga sjukdom. Och det var verkligen inte enkelt ska jag säga. Men såklart är vår lilla bebis välmående mycket viktigare! 

Ikväll ska kanske denna mamma ut på klubben. WHAT! Haha. Det är faktiskt på ett event med min agentur. Det är Fashionweek i Köpenhamn just nu, och min agentur har alltid öppningsfesten på ARCH för FW. Det är alltid superkul! Jag vet inte om ni har hört mitt och Emmas avsnitt om vår värsta fylla? ”Who PUSHED me!?” känner ni igen det? Japp. Det var då. FW 2018. Haha. Åh va jag saknar podden. Det är fan dags för det, hör du Emski? Hon brukar inte läsa min blogg, men jag skickar en hint ändå.

Alltså lyxens lyx idag! Jag ammade Leah, sedan somnade hon! I sin egna spjälsäng dessutom! Så jag fick nån timme för mig själv. Jag åt frukost i lugn och ro, drack en kopp VARMT kaffe. Hallelujah! Nu har jag matat henne igen, svarat på lite mail och ska göra mig iordning. Om ca 1 timme ska jag vara borta i Värnhem för att träffa en PT för konsultation. Vi får se vad det blir av det i längden. Om jag ska träna ensam eller faktiskt ha några PT timmar. Som en lagsportaren jag är så hatar jag att träna ensam. Men jag kanske får locka med mig någon att gymma med istället.

MITT ALLT!

Nu inför att jag ska träffa en personlig tränare så är jag lite nervös faktiskt. Jag har aldrig någonsin varit missnöjd med min kropp innan. Den bilden jag velat se av mig själv i spegeln är faktiskt den bilden jag har haft. När man spelat fotboll hela sitt liv så är man väldigt vältränad naturligt, i hela kroppen dessutom. Jag har alltid varit väldigt stark och haft ork. Men nu efter graviditeten så är jag fruktansvärt missnöjd med min kropp.

Det som gör mig lycklig är att se varför den ser ut såhär. Att titta på Leah får mig att skita i vilket och tänka att jag kan se ut såhär resten av mitt liv. Men det är jätteviktigt att känna sig nöjd och stark även om man har fött barn. Nu mer än någonsin känner jag att det är viktigt att jag är stark. Jag har så ont i ryggen hela tiden, och det kommer ju bara bli värre om jag inte får upp musklerna igen ju tyngre hon blir.

Sedan kommer jag inte i ett enda par av mina gamla kläder nästan. Vilket gör mig lite ledsen. Jag kan vända det till något positivt och säga att jag kan köpa en helt ny garderob nu. 😉 Men för mig är det viktigt att vara nöjd och bekväm i min kropp. Så det ska bli skönt att få börja träna. Om jag får klartecken. En graviditet är ju verkligen en påfrestning på kroppen, och magmusklerna främst. Så om dom inte är redo så får jag sitta lugnt i båten ett tag till.

Det är verkligen en utmaning för mig att inte vara nöjd med min kropp. Det tar verkligen på psyket. Jag har insett nu, att man inte kan förstå de som är missnöjda med sina kroppar förrän man själv är det. Jag har aldrig, ALDRIG varit dömande emot de som mår dåligt i sin kropp. Men (!) jag har hört så många som har sagt ”men det är ju bara att träna”, ”men det är ju bara att…” bla bla bla, Som att det skulle vara jätteenkelt. Jag har aldrig varit dömande, men jag har inte heller kunnat förstå fullt ut inser jag; förrän nu, när jag själv är där. Det är sjukt jävla jobbigt.

Nu måste jag springa och göra mig iordning så jag inte blir sen. Leah har varit så enkel hela morgonen, så jag kan faktiskt inte skylla på henne om det är så att jag blir sen idag. Vanligtvis går det ju haha. Å andra sidan kan hon ju inte protestera om jag säger att det var hennes fel 😉

Kram på er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.