NYTT BAKRECEPT / MIDDAGSTIPS – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

NYTT BAKRECEPT / MIDDAGSTIPS

Hej vänner! Här kommer lite update från gårdagen och dagen. Jag hann inte riktigt med att blogga igår då vi var iväg och storhandlade, lagade mat, städade lägenheten och tvättade. Vi tog även beslutet att prova på att en gång i veckan göra iordning mat till veckan. Dvs laga alla maträtter och ställa i kylen/frysa in. Vi skulle hinna med allt det igår, men det var att ta vatten över huvudet.

Igår blev det pankokyckling med nudlar. Erik är verkligen så sjukt duktig på att laga mat! Och detta är lätt en av hans paradrätter om jag får bestämma.

Maten blir inte bara god. Han är väldigt trevlig att titta på i köket också.

Medan Erik lagade maten igår så underhöll jag detta charmtroll. Man får verkligen så mycket kontakt med henne nu. Jag älskar det! Men man inser också hur snabbt tiden går när hon utvecklas så mycket hela tiden. Nu kan man få henne att le genom att göra ljud och busa med henne. Men hon är ju trots allt snart 7 veckor, så det är väl inte jättekonstigt. Men för mig känns det som att förlossningen var igår!

Det blev en relativt tidig natt jämfört med vad vi hade förra veckan. Hon somnade nog runt 01.30. Sedan sov vi riktigt gott tills Erik skulle iväg på Yoga 06 imorse. Då ville Leah ha mat innan vi skulle somna om i några timmar. Och idag har det varit full rulle!

Vi har alltså gjort mat för denna vecka, och jag har även bakat. 

Här kommer det receptet som utlovat igen! Kul att ni uppskattar mitt bak. Jag älskar att baka som jag sa i förra inlägget, men inte när det tar för lång tid. Men detta var ett perfekt recept som tog alldeles lagom lång tid.

Idag blev det en nyttig variant på godis. Snickersbars! 

Du behöver:

Till nötbottnar
2 dl naturella cashewnötter

1 dl jordnötssmör (gärna ekologisk, utan socker)

2 msk agavesirap

0,5 krm vaniljpulver

0,5 krm flingsalt

Till fyllningen – 

16 saftiga urkärnade dadlar

1 msk kallpressad kokosolja

0,5 krm vaniljpulver

0,5 krm flingsalt

1,5 dl rostade och salta jordnötter

Till täcket – 

200 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Först blandar du ihop nötbotten. Börja med att mixa ihop cashewnötterna, vaniljpulvret och flingsalt i en matberedare. Därefter så blandar du ned jordnötssmöret och agave. 

Sedan brer du ut smeten i en form om du gör på mitt sätt. 

Sedan är det dags för fyllningen! Återigen använder du matberedaren, för att mixa ihop dadlarna, kokosoljan, vaniljpulver och flingsalt. Sedan tillsätter du jordnötterna! Mixa bara snabbt när jordnötterna är i, så att det fortfarande är hela nötter i fyllningen. 

Smeta ut fyllningen över din nötbotten, och släng in detta i kylen för att det ska få stelna lite innan chokladtäcket ska på! 

När du haft det i kylen i ca 30 minuter, så är det dags för att smälta chokladen och hälla på. 

Så enkelt var det! Jag har ännu inte smakat eller skurit upp bitarna. Men jag ska göra det snart! Jag lägger upp en bild på resultatet i min Instastory!

Ursprungsreceptet är inte exakt som det står ovan. Dessutom så dubblade jag allt då vi misstänker att det är svingott, och ville ha mer direkt i kylen. Detta är som sagt ett nyttigt alternativ för godis. Om det är gott så kommer jag helt sluta äta godis, även på helgerna nu ett tag tills jag känner att jag är nöjd med kroppen igen och att den är stark igen efter förlossningen. HÄR har ni receptet ifrån Köket.se. Om ni vill ha så mycket och ha det i en form precis som jag, då dubblar ni bara alla ingredienser!

Vi hann även klart med maten vi hade planerat att laga idag. Imorgon ska vi laga fläskytterfilé-gryta som vi kommer äta med ris. Men det ni ser på bilden är:

Pannbiffar med kokt potatis – till detta ska vi göra egen brunsås och koka brysselkål.

Kyckling och ris – till detta har vi redan kokat broccoli, men vi kommer även göra vanlig sallad samt vitlökssås på naturell kvarg och vitlöksklyftor.

Torsk och potatis – till detta äter vi broccoli och ska även steka bacon. Det blir nog en klick vitlökssås till detta också.

Varför vi ska testa detta med att ha maten färdig är för att se om vi får in bättre rutiner på tiden vi äter mat. Vi är rätt duktiga på att äta middag alldeles för sent. Vilket jag inte gillar nu när vi har Leah och ska natta henne i god tid. Ibland går det ju inte, då hon helt och hållet själv bestämmer hur hennes dagar ska se ut haha. Men – vi ska göra ett försök! Och se hur detta går.

Nu ska jag och Leah springa ner på Apoteket och hämta ut min beställning. Jag klickade hem lite amningsprodukter samt en olja till henne. Ska visa visa och tipsa er om vart man ska beställa detta imorgon! Dessutom ska jag dela med mig av lite tankar efter förlossningen, då jag drabbades av det välkända babyblues. Vi får se hur kvällen ter sig, om jag hinner skriva mer idag! Jag är nämligen ensam med lillan ikväll då TFF dragit igång idag, med träningstiden kl 18.00.

Kram!

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.