Hemmagjorda proteinbars – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Hemmagjorda proteinbars

Bars med kokos och kakao 

Recept ifrån Köket.se

Jag är en riktig gottegris. Kakor, godis, bakelser – you name it. Sötsaker och jag är där. Vanligtvis kan jag äta vad jag vill utan att min kropp utseendemässigt förändras. Så det är en liten omställning nu att vilja bli mitt vanliga jag, och att behöva kämpa för det. Ännu har jag inte tänkt att träna hårdare än promenader. Så det jag får ändra i vardagen är hur jag äter. Kroppen kanske aldrig blir som den var, men jag tänker göra allt jag kan för att bli nöjd med den igen!

För att dämpa sötsuget så sökte jag runt på vad jag kan käka istället för godis m.m. Och att baka eget är ju så mycket bättre, och verkligen så mycket godare. Jag hatar att baka när det tar tid. När man måste diska 500 saker medan man håller på osv. Så vi har faktiskt köpt en matberedare som jag kan använda till bakning och Erik till mat. Att baka är min grej, och Erik är kocken i detta hushåll.

Nogtjatat! Här får ni receptet på barsen jag bakade imorse – som dessutom var SVINGODA!

Du behöver:

12 st dadlar

1 dl osaltade cashewnötter

1 dl kokosolja

2 tsk vaniljpulver

0.75 dl kakao

en halv kopp kaffe

1 dl rågflingor

Samt kokosflingor och havssalt till garnering. 

Såhär gör du:

Kärna ur dadlarna om du inte köper utan kärnor

Mixa alla ingredienser

Häll ut ”smeten” på en plåt. Toppa med kokos och havssalt

Låt det stelna och skär sedan upp i storleken du önskar

Svårare än såhär är det inte!

Jag tycker barsen smakar som chokladbollar haha. Otroligt gott recept verkligen! Rekommenderar starkt till er andra sockerberoende som vill trappa ner men behöver ha något att äta på.

Nu blir det fredagsmys framför Talang med lilla familjen och våra kära vänner Kim och Miranda som är påväg hit! Hoppas ni får en mysig helg. <3 

Kramar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.