Hur går föräldralivet? – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Hur går föräldralivet?

Hej på er kära vänner!

Som ni säkert förstår så har inte bloggen och sociala medier varit prio eller på något sätt fokuset för mig sedan Leah kom till världen. Jag har lagt all tid på att återhämta mig, ta hand om oss och komma in i föräldralivet på bästa sätt. Så jag kan väl inte uppdatera er på bättre sätt än med bilder från den senaste tiden!

När jag skrev min förlossningsberättelse så hade vi landat någorlunda. Men det är trots allt en månad sedan nu! Det har hänt mycket. Men på denna bilden hade vi precis kommit hem, och detta var första gången jag var ensam hemma med lillhjärtat eftersom att Erik fortfarande hade träningar.

Den 14e december så gick Erik på ledighet. Och vi hade långa mornar i sängen. Vi har en väldigt snäll liten tjej som gärna sover länge på morgonen om hon fått mat. Så vi har faktiskt turen att kunna sova till kl 10 ibland, bara jag ammar henne vid 7-tiden.

Vi byggde pepparkakshus med våra kära vänner Kim och Miranda. Jag är så glad att vi har dom här i Malmö. Det är verkligen guld värt!

Julen närmade sig med stormsteg. Jag och Leah tog en sväng på stan och tittade runt lite. Det är så mysigt när kommunerna börjar julpynta inne i stan. Umeå är fantastiskt fint runt jul också.

Ja vips så var vi i Umeå! Den 19e december tog vi och vår packning för 6 månader flyget upp till Umeå. Att resa med en bebis gick bra, då vi hade en bebis som klarade av flygresan galant. Men att packa, när man har ett spädbarn var nog den tuffaste utmaningen jag mött någonsin i packningsväg. Men det gick! Vi tog oss upp och som sagt så var Leah snäll. Hon sov hela vägen förutom när jag fick väcka henne för lite mat.

Mitt allt. Jag har aldrig känt en sån kärlek förr. Villkorslöst och totalt obeskrivligt. 

Det var några jobbiga nätter i Umeå till en början. Jag tror resan och en ny miljö gjorde lillskruttan lite orolig. Dessutom har hon kolik, och vi hade ännu inte köpt minifom-droppar. Så det var tufft. Hon somnade sent, och när hon väl somnade var det så pass ytligt så hon vaknade varje halvtimme för att hon tappade nappen. Men trots det, var varje morgon lika mysig <3

Sedan var det julafton…

Vår lilla älsklings första julafton. Fy va mysigt det var att hon hade kommit innan jul. Det gjorde hela storhelgen 1000 gånger bättre. Här ser ni vår Leah i min gamla klänning. <3

Det finaste jag har. Min man och min dotter <3

Julkänslan var på topp hos mamma och Patrik, och snön låg så fint och fridfullt ute. Jag är glad att det var en vit jul, det känns som det var så många år sedan. Snön gör mer än halva jobbet till julkänslan.

Fun fact; Jag firade jul med min pappa och min mormor för första gången! Mina föräldrar är skilda och jag har alltid firat jul med mamma. Och mormor bor i Stockholm och har aldrig firat med oss. Så det var supermysigt! Inte nog med det, så firade även Emma jul med oss. <3 Hon tog flyget upp på julaftons-morgonen. Så jag hade hela stora familjen samlade. Endast svärföräldrarna fattades!

Mina älskade syskon. Vet inte vad jag hade gjort utan min stora familj! Den betyder allt.

Och här är en bild på lilla familjen. <3

Detta är egentligen en bild ifrån sista dagen av julshopping. Men den får hoppa in här. Äntligen känner jag mig snygg igen! Så jäkla skönt måste jag säga.

Efter all julmat satt det fint med lite asiatisk mat. Mamma och Patrik var med på Avion och tog Leah medan vi fick äta lunch tillsammans. Men det slutade med att vi båda slängde i oss maten ändå för att vi ville tillbaka till Leah. Någon som känner igen sig i detta? 😉

Ni ser ju vilket fantastiskt mysigt väder vi haft! Det har inte varit överdrivet kallt heller. Jag saknar verkligen en riktig vinter nu när vi kommit hem till den gråaste våren känns det som.

Något helt fantastiskt att se när vi var i Umeå – det var när min familj fick träffa Leah. Att se hur kära mina syskon blev i henne, och få se stoltheten i mamma och pappa när de fick träffa sitt barnbarn. Så häftigt, och så såå mycket kärlek.

Nyårsafton…

Hör å häpna! Jag som inte älskar att stå i köket stod för både förrätt och efterrätt på nyårsafton. Vi skulle egentligen grilla till huvudrätten, men det var snöstorm. Så det löste mamma och Patrik på annat sätt.

Till förrätt blev det skagenröra på mitt sätt. Jag tål inte romen som man har i, så jag har bara creme fraiche, rödlök, citron, räkor och dill. Och wow va gott det blir! Så enkelt dessutom.

Huvudrätten var helt magisk med. Fläskytterfilé, potatisgratäng, sallad, vitlöksbröd, såser och detta ni ser på bilden. Det är broccoli och pinjenötter. Vad mer mamma använder till vet jag faktiskt inte. Men det är så fruktansvärt gott!

Till efterrätt blev det pannacotta på gelésocker och grädde. Detta toppade jag med färska blåbär och riven mörk choklad. Det blev en hit kan jag säga! Vi åt det dagen efter också haha.

Min fina Ronja <3

Bästa vän! På nyårsafton var det jag, Erik, Leah, Mamma, Patrik, Kevin och Ronja.

Vi åt gott, pratade, drack gott och spelade faktiskt nyårsbingo efter att jag och Patrik vann varsin ny lott på uppersittarkvällen. Jag vet inte om jag är ensam om det som 21 åring, men fy va mysigt det är att spela bingo haha.

Och här är min nyårskyss, min man, min bästa bästa vän och den viktigaste personen i mitt liv. Han driver mig till vansinne, han retar mig och är allmänt svinjobbig. Men det finns ingen som kan göra mig på så bra humör. Som får mig att le under tuffa stunder. Som peppar mig, pushar mig och hjälper mig genom livets alla utmaningar och motgångar. Jag är så glad att jag fick gå in i ett nytt år, som gifta och som föräldrar. Vårt nya kapitel har redan börjat, men nu ska vi skriva ett nytt år ihop. <3

Lilla hjärtat inledde året med att börja visa allt fler leenden. Idag ler hon regelbundet varje dag. Oftast på morgonen, när jag tar upp henne och säger godmorgon så kommer ett stort leende. Min lilla prinsessa. <3

Det blev många mysiga stunder i babysittern mamma och Patrik gav lillan. Det är så skönt att hon lärde sig sitta ensam eller ligga ensam i en babysitter när vi var där uppe! Superbra för när Erik börjar träna igen snart och man är ensam med henne. Jag har redan i panik sprungit in på toaletten med henne i famnen för att jag inte vetat vart jag ska sätta ner henne haha. Nu kan hon följa med in men sitta själv iallafall 😉

<3

Och sedan var vi hemma igen…

Att flyga hem gick lika bra som att flyga upp. Det var jättejobbigt att lämna familjen, och det blev en tuff natt där Leah somnade 02.30 och klockan stod på 06.00. Man var trött då vi kom in genom dörren kan jag lova! Men vi var duktiga, och packade upp allt direkt! Det har nog aldrig hänt innan. Så jag får väl säga att vi har blivit aningen effektivare som föräldrar.

För att sammanfatta hur det går; BRA. Vi är föräldrar och det är ingenting vad man kunde föreställa sig. Det är jobbigt med sömnlösa nätter ibland, och en skrikande bebis när man inte förstår vad hon vill. Men det är så mycket kärlek, så mycket lycka – och helt underbart.

Nu ska jag äta en sen middag medan Leah sover hos Erik, för snart vill hon nog ha mat igen. 

Kram – och jag hoppas ni vill hänga med på mitt 2019! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.