Höstdepression med 2 månader kvar till BF – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Höstdepression med 2 månader kvar till BF

Under nästan hela min graviditet, så har jag haft något sorts skydd emot ångest. Det är som att lilla tjejen i min mage har skyddat mig, från den panikkänslan som sprider sig i kroppen när den känner för det. I min diagnos, så är mina dippar det som alltid varit värst. Depression och ångest, har alltid knockat mig på ett helt annat sätt än mina hypomaniska perioder. Jag har inte varit fri ifrån depression. Jag har känt av den, men jag har kunnat hantera det på ett helt annat sätt än vanligt.

Att ta mig upp ur sängen, var fysiskt omöjligt för mig då jag blev som värst deprimerad någonsin år 2016. Eriks roll har varit avgörande för mig, så många gånger. Min fantastiska man, som jag flertalet gånger har berättat – gjorde ordning frukost åt mig som stod i kylen varje morgon då jag vaknade. Lunchen fick jag i famnen, och middagen lagade han, serverade och städade han undan. Jag har känt mig förlamad i mina tidigare depressioner. Varje, jäkla gång. 

Men sedan den 30 mars, då jag höll i mitt clearblue-test i handen som visade ett plus; sedan den dagen så har jag varit skyddad mot ångesten, som egentligen är vardagsmat för Nellie Andersson.

Men nu är hösten här, och vem försöker jag lura egentligen.

Fina träd, stickade tröjor, regniga dagar med serier och varmchoklad. Detta är allt fantastiskt med hösten, det som nästan alla älskar. Men baksidan av detta? Innan löven ens har hunnit bli orangea här så kommer ångesten och knackar på som det första tecknet att hösten är här. Det slår aldrig fel. Oktober, november eller december. Det är en överraskning helt enkelt, vilken av månaderna, vilken vecka och vilken dag ångesten och höst/vinter-depressionen kommer, nej det vet jag aldrig. Men den kommer som ett väntat brev på posten, som den där höga jäkla räkningen man bara går och väntar på. Man vet att den ska komma. Men när den väl ligger i brevlådan så blir man lika sur och less ändå. Ungefär så.

Om 51 dagar så är Leah beräknad. 51 dagar kvar, tills vi blir föräldrar. Men som jag förklarat innan så blir det förmodligen tidigare. Och jag är så otroligt glad, och stolt över mig själv att jag tog tag i detta. Att jag känner min diagnos och min psykiska ohälsa så fruktansvärt bra, så jag bestämde mig för att kontakta sjukvården i tid. Innan det var för sent, och jag redan var så långt ner som jag kan bli.

Nu hoppas jag bara på att jag lyckas hantera ångesten bättre än vanligtvis denna tiden på året. Jag ska bli mamma, jag ska bli förälder tillsammans med mannen i mitt liv. Och jag vill att detta är den vackraste och mest fantastiska dagen någonsin. Helt utan ångest, och depression. Förmodligen är det ett önsketänkande, men jag ska göra allt i min makt för att vara redo – denna jävla ångesten kan kyssa sig själv i arslet. Det har jag sagt många gånger förr, men nu menar jag det mer än någonsin.

Mamma längtar efter dig Leah, såsåså mycket. Tack för att du har skyddat mig från ångesten i hela 7 månader. Nu kämpar vi de sista 2 tillsammans. <3 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.