V 29 – Nu är jag less på graviditeten – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

V 29 – Nu är jag less på graviditeten

70% av graviditeten är avklarad & det är 84 dagar kvar till den 12 december. 

Jag har börjat skriva detta inlägg så många gånger. Jag tog upp datorn vid 09. Nu är klockan 11.20 och jag har fortfarande inte fått fram ett ord. Jag är i den tredje, och den sista trimestern. Vecka 29. Nästa vecka är det liksom vecka 30!? Upploppet, eller något sådant.

Mina tvillingsyskon föddes om en vecka då mamma väntade dom. I just vecka 30. Men jag hoppas lilltjejen vill stanna där inne lite längre än så.

Att vara gravid har varit, och är helt fantastiskt. Det är en upplevelse som det inte går att sätta ord på. Jag som vanligtvis har enkelt för att skriva, berätta, förklara – blir helt tom. Det är något helt magiskt över en graviditet. Tänk, att vår dotter gick från att vara en liten ärta. I vecka 6 var vi på ett VUL (vaginalt ultraljud) för att se ett hjärta slå. Det var allt vi såg. Till att idag, 23 veckor senare så ligger ett barn i min mage. Ett barn som hör våra röster, som tar energi ifrån vad jag äter. Som hickar, kissar, sover där inne. Som sparkar, gör kullerbyttor och har sitt egna lilla liv.

Det är så fantastiskt, häftigt och helt galet vad kvinnokroppen klarar av.
Men, nu är jag också rätt så less haha. Jag är tacksam över att vi kan. Att vi kan få barn, att vi kan dela detta tillsammans. Men, jag är så fruktansvärt trött på att inte kunna styra över min kropp alls längre. Jag är så osmidig, jag har så ont. Jag kan inte sitta rakt i soffan utan att få obehag och svimningskänslor. Jag orkar inte gå på stan själv för att jag är rädd för att svimma av. Jag känner mig så tung, och som en främling i min egna kropp.

Förmodligen så blir alla less tillslut. Jag mår ju väldigt bra annars, så det är väl en blandning mellan att jag bara vill ha ut vårt lilla hjärta nu, och att jag är trött på att kroppen lever sitt egna liv.

Jag och min kropp har alltid haft en bra relation. Jag har vetat vad jag kan äta och inte. Jag har alltid haft full koll på vart jag och min kropp har varandra. Alltid. Så att vara helt ovetandes om vad som faktiskt sker, och kommer ske under de kvarstående veckorna är läskigt. Och då menar jag inte en möjlig viktuppgång. Det är de minsta jag bekymrar mig om. Men smärtan i rygg, höfter, ljumsken. Att inte kunna sova för att allt gör ont.

Att vara gravid är verkligen häftigt, magiskt och underbart. Men den största utmaningen jag mött, och än är det inte slut. Jag längtar så mycket till den nya utmaningen, att vara mamma. För nu är jag så less på att vara gravid. Och det tycker jag är helt okej att vara.

Vi älskar dig redan vår lilla Leah. Mamma och pappa längtar. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.