Uppdatering om graviditeten – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Uppdatering om graviditeten

Dagens lunch innan ultraljudet. Ceasarsallad och smoothie.

Äntligen kommer den efterlängtade uppdateringen om vår lilla flicka!

Idag är vi i vecka 27. Det är alltså endast 13 veckor kvar till beräknad födsel! Helt otroligt. Men som alltid så får man vara redo på att hon kan titta ut tidigare, förhoppningsvis inte tidigare än om 10-11 veckor. Men det kan såklart också gå över tiden. Men det hoppas jag verkligen INTE att hon gör.

Min moderkaka har flyttat på sig – äntligen! Så det finns inget måste på hur jag ska föda. Innan var det risk att jag hade varit tvungen att föda via snitt. För min del så var jag inte orolig egentligen. Hade det blivit snitt pga att det är säkrast så hade det varit självklart. Men jag vill, om det går – föda naturligt. Eftersom att det är snabbare återhämtning för mig som mamma än om vi måste göra ett snitt. Det är ju ett ingrepp och ett snitt som ska läka ihop. Så det känns jätteskönt!

Leah växer som hon ska! Hon väger ca 0,8 kg och är ungefär 35 cm lång. Vi var precis och tittade på henne, vår älskade lilla flicka. Hon är SÅ livlig! Sparkar åt alla håll, vänder på sig och gud vet vad. Hon var så jäkla söt under UL idag. Precis när kameran hittade hennes ansikte så räckte hon ut tungan haha. Exakt som att hon gjorde det för att vi skulle se. Efter det så sparkade hon precis där kameran var och knöt näven. Såklart är detta hon som tränar på rörelser m.m. Men vi tycker det var så kul, precis som att hon var irriterad för att vi ville titta.

Här är en av de bättre bilderna vi lyckades få på henne. Hon ville ha händerna i ansiktet hela tiden, så det var inte det enklaste att få till en bra bild. vi fick till och med tillbaka pengarna för att det inte gick att få det som de själva känner är godkänt för ett 3D Ultraljud. Men vi är nöjda ändå. Vi fick se vår lilla flicka, och hon mår precis som hon ska.

Barnmorskan viktskattade henne till 3,2 kg vid födsel. Det lät alldeles utmärkt 😉 Jag hoppas att hon fortsätter växa i denna takt så hon inte blir mycket större än så för min skull.. 🙂 Utöver detta så är alla organ jättefina….

….och jag har kommit in i den gyllene tiden i graviditeten. Jag är trött och kan ha lite ont i kroppen ibland. Men jag kan äta, dricka, sova! Jag mår så otroligt bra nu, men vi längtar så fruktansvärt mycket efter henne. Imorgon ska vi tömma gäst/barnrummet ifrån alla kartonger som står där sedan flytten, och köpa spjälsäng, skötbord m.m. Det känns så tidigt, men vi har märkt att många reagerar på när vi säger att vi inte köpt något alls typ. Haha 🙂 Det finns tid kvar, men det kommer nog gå så snabbt så vi inte hinner blinka. Så imorgon! Ska vi ta tag i det <3

Denna har vi fått hem iallafall!

Vi beställde denna i våras på kampanj, och då det är väntetid på barnvagnar så var det egentligen perfekt i tid. Nu står den här redo och väntar på lilltjejen. Vi fick även till åkpåse, skötväska (men vi ska nog köpa en ny/en till), sittdel, regnskydd och myggnät. Den är så otroligt smidig att få ihop, och den blir pytteliten! Det är inga problem alls att få in den i vår nya bil dock. Det är mest liggdelen som tar plats.

Gällande min kropp som många har frågat. Jag är inte alls brydd om hur min kropp blir! Jag försöker äta bra och nyttigt för vår skull. För att hon ska växa rätt och för att jag inte ska bli alldeles för tung för min kropps skull. Men blir jag väldigt stor av naturliga skäl så är det så. Jag har hittills gått upp ca 7 kg sedan jag blev gravid. Och fler kommer det bli! Jag har fått en stor mage, blivit rundare i ansiktet och fått större bröst. Annars ser jag ingen skillnad. Men som jag alltid skrivit, så är det viktigaste för mig att vi mår bra. Att jag mår bra fysiskt/psykiskt och att Leah växer exakt som hon ska.

Jag för några veckor sedan, passade på att fota lite då Emski var här, aka min privata fotograf. Bäst!

Det kommer ett inlägg om medicin och min diagnos under graviditeten. Ni är så många som skriver till mig privat på Instagram om detta. Jag läser allt! Men känner inte att jag har orken att skriva samma sak på olika vis till er alla. Så jag komponerar ihop ett inlägg om detta i dagarna, promise! Förstår att ni är många som undrar och vill veta då jag är så öppen om detta men inte har nämnt det jättemycket. Så det kommer! Håll ut 🙂

Det var allt för denna bebis-uppdatering! Nu ska jag sätta mig och göra mig klar inför en middag hos Eriks morfar. Efter det ska vi hem och ha en fredags-myskväll en dag i förväg eftersom att Erik är ledig imorgon!

Kramar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.