Flytten, kaoset och lugnet – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Flytten, kaoset och lugnet

En vanlig lördag igen…

Jag känner att jag vill varva allt om bröllop med att faktiskt berätta om vardag med. Annars har jag en massa vardagsprat att catcha up med er efteråt också. Det kan ta en jäkla tid 😉 Nu ska ni få höra om vår katastrofala flytt! Haha.

Lägenheten/vår flytt

Det är med ett lättat hjärta jag skriver detta! Vi har äntligen börjat komma iordning här hemma. Då menar man vanligtvis upp-packade flyttkartonger m.m. Det har vi faktiskt också kommit iordning med, MEN det vi faktiskt egentligen menar är att ingenting mer sprutar vatten i hela rummet bland annat.

Sedan vi flyttade in så har vi stött på otroligt mycket problem. Här får ni hela jäkla listan!

– Vid tillträdet så var inte lägenheten städad. Det var rent av snuskigt här, och vi kunde inte börja packa in våra saker vid utsatt tid. Vi planerade att börja flytten runt 13/14 tiden. Men det dröjde flera timmar innan vi faktiskt var igång.

– Vår soffa vi hade köpt gick inte in i hissen, och vi bor på 6e våningen. Enkel matematik, stackarna kunde inte bära upp den. Så jag fick springa ner i panik och välja en ny soffa. Vi skulle ju ha gäster och behövde den för plats att sitta, men även för plats att sova. Så det löste sig smidigt. 

– Vår tvättmaskin var felkopplad, så när jag startade den på kvällen så sprutade det vatten överallt. 

– Vår diskmaskin var felkopplad, samt så hade byggarbetaren som gjorde klart runtom slarvat. Så slangen till diskmaskinen där vattnet ska tömmas var ihopklämd och höll på att gå av. Detta betyder alltså att det vatten som tog sig igenom slangen, läckte ut under diskhon = BLÖTT överallt där det inte ska vara vatten. Det innebar också att det faktiskt inte tog sig ut jättemycket vatten, och då maskinen hade diskat klart så tömdes inte det smutsiga diskvattnet.

– Byggarbetarna hade glömt att sätta upp både våra gardinbeslag, och det finns inga persienner i lägenheten. Tack o lov så bor vi så högt upp så vi har inga grannar mitt emot som ser in i sovrummet! Detta fixades också ganska snabbt. De glömde även att sätta upp fönsterbrädor, vilket vi fortfarande inte har. Detta lider vi inte av, men det ligger betongplattor trasiga ute på vår balkong som de kallar våra fönsterbrädor (?)

– På tal om balkong. Den är inte städad sedan renoveringen, så du måste vara försiktig när du går ut där så du inte får en spik eller skruv i foten. Tyvärr råkade mammas fästman Patrik ut för detta. HUR lämnar man det så?

– Internet har jag också gnällt på. Vi har haft varken internet eller TV. Men nu har vi tack o lov internet! Problemet? De var gamla elkablar som hade lagt sig kors och tvärs över varandra. Så det blev kortslutning, och vi skulle aldrig ha fått igång internet hur mycket vi än försökte. Men vi hade en jätteduktig elektriker här som löste det problemet, och sedan en ny elektriker som kom några dagar efter detta och kopplade in allt som det skulle vara. TV? Det har vi fortfarande inte.

– Vårt förråd är fullt med saker. Först hittade vi inte vårt förråd, men när vi väl fick instruktioner om vart det låg så är det alltså saker kvar från en annan person som bott där. Det är dörrar, två st gamla TV-apparater, ni vet sånna tjock-tv? M.m. Så vi kan ändå inte ta ner saker. Tur som det är så har vi ju inte börjat fixa vårt barnrum. Så det får verka som förråd tills de faktiskt tar tag i detta.

Sist men inte minst så har vi småsaker som är trasiga i lägenheten. T.ex. fästen i båda kylskåp m.m. Det låter kanske som småsaker allt som har varit fel i lägenheten, men det var verkligen inte småsaker eftersom att vår lägenhet är helt nyrenoverad! Denna ska vara i toppskick och vi skulle bara behöva flytt rakt in. Dessutom så har hyresföreningen inte varit tillmötesgående ang dessa problem. Vi har fått ringa runt och lösa allt helt själva då hyresföreningen inte ville ta på sig felen, vilket är helt galet, det är ju en av förmånerna när man bor i en hyresrätt! Att faktisk inte behöva fixa allt på egen hand.

Inredning i vårt stora badrum. Krukan, ljuset och skålen är ifrån HM home. Blomman är ifrån IKEA.

Men nu, äntligen kan vi andas ut. Det är några småsaker kvar. Men det känns som en fis i rymden med tanke på allt annat. Vi var tvungna att ringa massa samtal och sitta i timmar och vänta på att hantverkare m.m. Skulle komma hit dagarna innan bröllopet. Tid vi behövde till annat, då fick vi sitta här och vänta istället. Men det löste sig, otroligt nog. Eller ja, klart det alltid löser sig! Men då allt väl gick snett på en och samma dag så kändes det fruktansvärt. Jag bara bröt ihop dagen efter vi hade flyttat in och visste inte vart jag skulle ta vägen.

Men tack vare att vi hade så mycket folk här i kaoset, och min vilja att bara göra allt på en gång så löste det sig faktiskt ganska snabbt. Det har gått 1,5 vecka sedan vi flyttade in. Men det känns som 1 månad minst med tanke på hur allt har gått haha. Men vi har faktiskt packat upp allt. Och det som är kvar är att ta ner saker i förrådet, och fixa vårt barnrum. <3 Status på bebis och mig får ni i ett annat inlägg. Det ska inte förknippas med kaos och ledsna miner 😉

Detta är min hörna i vardagsrummet. Jag älskar den!

Nu när lägenheten är iordning till stor del så uppskattar vi den verkligen. Wow! Det är så mysigt här verkligen. Igår la vi oss framför en film i soffan och bara njöt efter att vi hade beställt hem persiskt. Det är så ljust och fint här, och på kvällen är det mörkt och mysigt. Precis så som vi vill ha det <3

Det kommer såklart mycket mer bilder sedan på hur vi bor. Det är så mysigt och fint! Men nu har jag uppdaterat er om hur det gick egentligen. För att sammanfatta detta långa inlägg kort – vi överlevde 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jonna

  Åh, så skönt att det börjar bli bra nu. Får man fråga vilken hyresvärd ni har?
  Vi flyttade när vår dotter var två veckor gammal, så det var också stressigt och smått kaosartat. Men det är så skönt när allt lägger sig och man kommer i ordning.
  Stort grattis igen till giftermålet! Kram!

  1. nellieandersson
   nellieandersson

   Ja äntligen! 🙂
   Åh förstår att det var stressigt! Det tycker jag är så skönt, att vi är redo inför när vår lilla flicka kommer. Så det var verkligen starkt av er!

   Tusen tack! Kramar!