Dagen och morgonen innan bröllopet – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Dagen och morgonen innan bröllopet

Ja vart börjar man? 

Jag blir så känslig nu när jag sitter och äntligen får skriva om detta. Som ni alla vet så är text mitt sätt att uttrycka mig rätt, djupt och känsligt på. Så att sitta och skriva om min livs största dag blev känsligare än jag faktiskt kunde föreställa mig.

Här sitter jag, Nellie Kristina Andersson. Jag är nu gift med min Erik. Min bästa vän, min själsfrände, min man. Och jag är Eriks fru. Det känns overkligt, underbart, spännande – ja alla känslor kommer på en gång varje gång jag hör Erik kalla mig för sin fru. Det är så fruktansvärt häftigt, och vår kärlekshistoria blev bara ännu bättre. Från Gothia cup, till att vi sa ja till varandra.

Jag tänkte börja skriva om dagen innan bröllopet samt morgonen på the big day. Så får vigseln och festen komma när vi har fått bilderna ifrån vår fantastiska fotograf. Och efter jag har berättat om alla fantastiska händelser så får ni tips & trix. 

Något som inte gick att undgå, det var att våra dagar innan bröllopet bestod av kaos. Så jag är fruktansvärt tacksam över den pre-wedding natten på Malmö Live med Emma och Ronja. Dels så valde jag och Erik att vi inte skulle sova ihop, men det var jätteskönt att släppa allt och bara fokusera på att jag skulle gifta mig. Hur gör man inte det bättre än med sina bästa vänner?

Hela dagen bestod av fix. Vi fick nyckeln till lokalen och skulle då ställa iordning allt. Tack o lov så fick vi nyckeln tidigare än planerat. Om vi inte hade fått det så hade vi varit klara med dukning m.m. efter 02 på natten. Jag var i lokalen hela dagen och fixade, medan jag fick skicka iväg folk på olika uppdrag. Köpa det sista, hämta alkoholen m.m. Vi fixade alltså allt själv. Vilket jag inte ångrar en sekund även om det innebar stress och mycket att göra. Lokalen blev exakt som vi ville ha den – med hjälp av Ronja, Emma, Kim, Miranda och mig själv. Erik fick flänga runt i Malmö och fixa det sista som behövdes istället. Mamma och Patrik skickades iväg på uppdrag-alkohol som var i Häljarp, och de fixade även snittarna som skulle vara tilltugget innan vigseln.

Maten beställde vi genom Ellas Catering, tårtan beställde vi av Lina Veber och lokalen bokade vi genom KFUM Malmö – Bergakungens sal. 

Det är galet egentligen, men detta är den enda bilden jag har från dagen innan bröllopet. Jag hade kameran hemma medan vi fixade för att inte tappa bort den. Sedan hittade jag den aldrig inför hotellnatten tyvärr. Men det kanske var lika bra. Jag stängde av ytterligare och bara njöt av kvällen med tjejerna.

Vi kom till ett jättefint rum på 20e våningen. De hade tagit fram mousserande, frukt och choklad. Tyvärr så var det inte alkoholfri champagne, så tjejerna fick njuta av det och Emma ringde upp en äppelmust till mig haha. Det blev lika bra! Vi pratade, skrattade och sedan la jag mig i badkaret och slappnade av för första gången på jag vet inte hur länge. Jag tror att jag låg där i 2 timmar? Efter det var det att ta en dusch, göra mig iordning dvs raka benen, noppa ögonbrynen, ansiktsmask, hårmask m.m. Sen raka vägen i säng. Jag tror att jag somnade vid 04 på morgonen. Men det gjorde ingenting. Jag var knappt trött då jag vaknade, men nervositeten kom.

Jag kunde inte förstå att jag skulle gifta mig, och kan knappt nu heller förstå att jag är gift. Det är en sån häftig känsla.

Dessa två, Miranda, Kim och min familj har varit helt ovärdeliga för oss inför bröllopet. Om de inte hade varit här dagarna innan och hjälpt oss med allt så vet jag inte. Det hade inte blivit något bröllop vi önskade iallafall.

Hotellfrukosten var helt underbar. Det fanns verkligen allt man önskar! En ifrån personalen frågade om vi hade haft möhippa, men då jag berättade att jag skulle gifta mig så blev hon så glad. Haha, hon var verkligen så gullig. Sedan kom hon ut med en jättefin tallrik med frukt och brownies. En liten gest som verkligen gjorde mig så glad. Och gottegrisen inom mig – NJÖT. Vi skrattade gott när jag sa åt tjejerna att de inte fick smaka. Alla vet att jag egentligen inte vill dela med mig, men jag gör det ändå eftersom jag är så snäll.. 😉

Och här är det underbara halsbandet jag fick av Erik i morgongåva. Hela grejen är så fin. Jag har ett pärlhalsband som mamma hade då hon gifte sig, som hon fått av sin mormor. Jag ville så gärna ha det, men de var alldeles för stort på mig tyvärr. Så Erik köpte ett eget till mig som passade helt perfekt, och det är även halsbandet jag bar under bröllopet. Världens finaste <3

När frukosten var uppäten, och jag hade öppnat mitt paket så kom Erik och hämtade oss. Vi skulle hem hit för att åka med mamma till floristen samt till vår konditor. Jag, mamma och Ronja hämtade både blommor och tårta precis innan jag skulle vidare till Miranda och Kim för att bli fixad. Så fort jag kom dit så gick jag in i 100% ”jag ska gifta mig-mode”.

Bilder från fixet och mer om detta får ni senare. För nu närmar det sig vigseln och festen med stormsteg i tidslinjen. Och då vill jag gärna visa er alla fantastiska bilder ifrån vår fotograf som sagt. Han var nämligen med från första minuten då fixet började.

Men nu har ni fått del 1 av bröllopet. Dvs dagen innan och på morgonen. Del 2 kommer sen.. <3 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.