Svarar på frågor om bröllopet – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Svarar på frågor om bröllopet

Q – Hur många gäster kommer ni ha? 🙂 

A – Vi blir 75 st på bröllopet. Och då har ca 10-15 st tackat nej! 🙂

Q – Hur tänker ni kring budget? Tips för att hålla ner den? Bröllop blir ju ofta dyrt tyvärr..

A – Jag måste vara ärlig först och säga att vårt bröllop är ganska dyrt. Vi gör vårt bästa för att hålla ned kostnaden, t.ex. så har jag väldigt många IKEA-dekorationer m.m. Jag har tänkt att jag tipsar om allt detta efter bröllopet, då jag inte vill visa sånt innan och förstöra överraskningen för våra gäster.

Men mitt tips för gällande budget är att läsa på lite vad ni vill ha, och vad det kostar på ett ungefär. Sedan sätter ni en budget – och HÅLLER den! Det är de viktigaste. Om man går över den liiite så kommer det fortsätta så. Sätt gärna lite för mycket i budget och bli positivt överraskad att det blev över. Det kommer en massa tips sedan på hur man kan hålla nere priserna på diverse saker. Men vi har gjort lite så att vi kanske dragit ned på en sak för att kunna lägga mer pengar på en annan. Viktigast för oss inför bröllopet är att det blir en hejdundrande fest som ingen kommer glömma. Det ska finnas mat, alkohol, annan dryck och gosaker så det räcker och finns över helst.

Men mitt tips då bröllop ofta blir dyrt, ja – spara ihop till ert drömbröllop innan ni gifter er. Det finns ingen mening att påskynda det för att man vill göra det NU. Vänta hellre ett år så ni har pengarna till att ha exakt det bröllopet ni vill.

Detta är mina inspirationsbilder till våra blommor vi ska ha på bröllopet. <3 

Q – Hur går planerna nu med Eriks skada, kommer något förändras? 

A – Fy, detta var på tapeten direkt efter han skadade sig. Men tack o lov så är allt helt lugnt nu! Han är fortfarande skadad, men utan fraktur i foten. Han blev alltså feldiagnotiserad i skadan. Först, då han skadade sig så skulle han vara gipsad i 6 veckor och fick inte stödja sig. Just den kvällen på röntgen i Östersund var hemsk. Jag satt och grät i lägenheten hela natten medan Erik var så långt borta. Vi skulle behöva ställa in alla planer. MEN, så blir det inte! Vi vet ännu inte om Erik är spelklar igen på bröllopsdagen. Det enda som blir skillnad för oss, det är att han kanske spelar match den dagen. Är han hel så har han match, och då kommer vi fotas precis innan vigseln. Om han inte får spela än så kommer vi ha mer tid innan bröllopet och därav fotas under dagen och inte precis innan. Det är enda skillnaden! Jag hoppas och håller tummarna att han kan spela, det är viktigast. <3 Allt annat kommer bli magiskt ändå.

Q – Kommer det att läggas upp en video på ert bröllop? 😀 Grattis till er! 

A – Först och främst, tack! <3 Och sedan måste jag säga att jag faktiskt inte vet. Mitt datorprogram fungerar inte för redigering, men jag har tänkt sätta min kamera i händerna på min bästa vän och vår toastmaster Emma – om hon vill. Hon är grym på film och foto. Vi har en fotograf, som är så stööört bra! Men jag vill gärna ha videor på alla tal, på sångerna i kyrkan och lite smått och gott. Jag har ännu inte frågat henne om detta, så vi får hoppas hon inte läser detta innan jag har frågat haha. Jag har iallafall tänkt att det ska sparas ner videor från hela dagens förberedelser. Om jag har tid så ska jag vlogga! Men viktigast är att jag ska njuta. Så vi får se helt enkelt.

Något vi inte snålat på är tårtan iallafall. Men vi kommer bli såå nöjda!

Q – Om ni inte hade väntat barn, tror du att ni ändå hade gift er nu eller väntat lite? 

A – Jag vet att vi definitivt inte hade gift oss detta året om vi inte skulle vänta Leah! Erik har avslöjat för mig att han hade tänkt fria detta året, men då hade vi gift oss nästa år. Men vi båda vill och tycker det känns viktigt för OSS att vi är gifta innan vi ska få barn. Det har vi alltid varit överens om. Så därför gör vi på detta sätt! Men vi har fortfarande det bröllopet vi önskar. Den enda skillnaden är väl att vi inte hade sparat dessa pengar vi använder specifikt för bröllopet. Vi gör det omvänt helt enkelt – använder pengar nu och sparar ihop de vi har använt på ett år istället. Men jag är SÅ glad att vi gör detta på såhär kort tid. Jag ska berätta allt om denna korta tidens planering efter bröllopet, och varför jag är glad över det!

Q – Är Erik kristen? Jag tänkte eftersom att ni gifter er i kyrka 

A – Erik är döpt, och därmed får vi gifta oss i kyrka. Jag är inte döpt och hade därför inte fått gifta mig i kyrka om Erik inte hade varit det (tror jag). Så ja, Erik är kristen. Men ingen av oss är troende. Därför var inte kyrkan ett självklart val för oss. Men vi båda tycker det är fint, och jag har helt enkelt inte blivit döpt bara. Jag skulle bli under min konfirmation, som jag valde bort för fotbollen tillslut. Så för att dra det kort, ingen av oss är troende men Erik är döpt av en präst.

Q – Jag vet att du har skilda föräldrar och att de har nya partners. Hur sitter ni vid borden då? 🙂 Har ni ett stort honnörsbord? 

A – Kul att du frågar detta, för vi har faktiskt valt att sitta ensamma. Vi hade lite svårt med detta då vi inte vill att någon ska känna sig utanför, men vi vill verkligen göra allt vad VI vill då det är vår dag. Så vi valde för vår skull och enkelhetens skull att vi sitter ensamma, vid ett så kallat sweetheart table. Det tror jag blir supermysigt. Jag fick faktiskt tipset genom Maja Nilsson Lindelölfs blogg då hon skrev att hon och hennes man Victors bordsplacering var så på deras bröllop – att de satt ensamma. Och när vi läste det och diskuterade det så kändes det så självklart och bra för oss med.

Min första klänning jag provade. Som hjälpte mig att hitta rätt tillslut. 

Q – Kommer du dricka alkohol under kvällen, även om du är gravid? 

A – Absolut inte. Jag tycker inte att varken röka eller dricka alkohol är okej under en graviditet. Jag skulle aldrig säga åt en kvinna som är gravid som står och röker direkt. Det är var och ens egna val, men jag skulle aldrig stoppa i mig något sånt som kan skada vårt barn. Jag har valt att avstå från mina mediciner även om det ska vara okej i dessa sista månader, så jag skulle aldrig hälla i mig det nu när det kan skada vår lilla flicka. Jag ska köpa alkoholfritt bubbel och njuta av kvällen till fullo!

Vårt alkoholfria bubbel från då Erik friade till mig. Bäst <3 

Q – Ska du och Erik hålla tal till varandra?

A – Ja, det ska vi!

Q – Blir ni ledsna om folk inte håller tal? Alltså om ingen skulle göra det. 

A – Oj, det är en svår fråga. Men när jag tänker efter så tror jag nog att jag hade blivit ledsen om INGEN höll tal. Det är inget måste, och vi båda har full respekt för att alla inte vågar stå och prata inför alla dessa människor. Men någonstans förväntar jag mig att vissa personer ska hålla tal, så jag hade nog blivit lite besviken om det visade sig att ingen ska prata till oss. Även om medverkan på vår kväll betyder absolut MEST och är ett bevis på att personerna tycker om oss. Men lite ledsen hade nog JAG blivit, Erik hade nog faktisk inte brytt sig haha. Vi är olika där!

Q – Ska du ta Eriks efternamn? 

A – Japp. Jag blir en Andersson. Jag tänkte först ta dubbelt, men ångrade mig snabbt. Viktigast för mig är att vi har samma efternamn. Vilket det blir bryr jag mig inte om <3

Detta var alla frågor jag fick på Instagram om bröllopet. Har ni fler frågor så är det bara att ställa dom! Jag vet inte riktigt vad ni undrar, och har SÅ mycket i mitt huvud just nu som ni kanske förstår med en flytt om 10 dagar och bröllop om 13. Så jag har inte riktigt inspirationen till att sitta och komma på egna inlägg. Så fråga på så lovar jag att sätta mig så fort jag har lite tid över. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.