Erik är skadad igen – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Erik är skadad igen

Nu är vi där igen. Men denna gången känns det som en fis i rymden jämfört med förra gången. Ni som har följt mig/oss länge vet om att Erik skadade sig i knät för två år sedan. Och förra året var första säsongen tillbaka efter skadan. Allt har gått bra, han har varit duktig med rehab och kroppen har varit bra. Fram tills hans inhopp mot Östersund i lördags.

Jag förstod aldrig att han verkligen hade skadat sig. Jag ringde direkt efter matchen och han sa att det gjorde ont men var okej. Det såg ut som en vanlig stukning på TV, och det som är helt sjukt är att han spelade vidare i nästan en halvtimme på en fraktur i foten.

Mitt hjärta <3 

Det kom som en känslostorm över mig. Erik ringde och sa ”jag är på väg till akuten”. Hmmm, okej? Men det såg ju inte så farligt ut tyckte någon av oss. Men det var bra att han skulle kolla upp det och vara på den säkra sidan.

Efter många om och men och många timmars med positivt tänkande så kom beskedet. Han har två frakturer i foten. En gammal fraktur som han inte har lidit av, samt en ny som förmodligen kom i det fallet som inte såg så farligt ut egentligen. I Östersund så gipsade de foten från tårna till knät, och de sa att han absolut inte fick gå på det under 6 veckor. Och OM det inte hade läkt efter denna tid ”så är du körd” sa ortopeden. Jag låg hemma och grät, jag visste inte vart jag skulle ta mig till. Vadå OM det inte har läkt så är du körd? HUR kan man säga så till en elitidrottare och vara helt jäkla säker på det – när det visade sig vara rent bullshit?

En ledsen Nellie och en ledsen Erik sa godnatt och längtade till söndagkväll då vi skulle kunna krama om varandra. Vi både insåg att vi inte längre kunde ha bröllopet. Vi kunde gifta oss borgerligt, men inte ha fest. För Erik skulle ju absolut inte sitta på en stol och absolut inte få gå på sin fot under hela sin bröllopsfest. 

När vi hade sagt godnatt så kom känslostormen. Jag bara grät och grät och visste inte vart jag skulle ta mig till. Jag kände mig så fruktansvärt ensam med min familj så långt borta. Jag ringde mamma och grät, stackarn var helt yrvaken och fattade ingenting först haha. Men hon lugnade ner mig tillslut, jag började städa ut min frustration över hur orättvist detta är och sedan bestämde jag mig för att inte gråta mer. Är du tillsammans med en elitidrottare, eller om du själv är en så får du räkna med skador. Det är tyvärr  en del av sporten även om det är orättvist och ett helvete.

Direkt då Erik hade landat så åkte vi direkt till Pär, som är MFFs läkare och han som opererade Erik och brukar operera alla elitidrottare här nere. Han gav en helt annan diagnos, FYFAN va skönt. Han klippte upp det där jäkla gipset och sa att han FÅR gå på det så länge det inte gör för ont. Han fick en strumpa, en stövel och glädjande besked. För att sammanfatta det så kan han vara borta i 4 veckor, eller i värsta fall runt 8. Det är drygt, och vi är ledsna över det båda två. Men vi vänder allt positivt nu och han är en kämpe min älskade. Vi har varandra, och detta är inte det värsta vi har varit med om i skadeväg. Och det känns så skönt att vi inte behöver ställa in bröllopet.

Det är alltid en tung tid, men det löser vi enkelt. Så nu vet ni vad som har hänt, det är inte värre än så. Men det är aldrig kul med skador, och det är mitt i säsongen så det gör allt ännu tråkigare. Men som sagt, sånt är livet. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Nej vad tråkigt att han gjort sig illa, men vad bra att han fick träffa en annan läkare som gjorde att ni kan genomföra erat bröllop.