”Hur kan de gifta sig så unga?” – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

”Hur kan de gifta sig så unga?”

”Kan du inte berätta om er upplevelse om skitsnack eller dumma kommentarer för att ni är ett ungt brudpar och unga föräldrar? Jag är själv ung och funderar på att fria till min flickvän. Men är tyvärr en person som bryr mig mycket om vad andra säger. Tack!”

Jag blev så ledsen när jag läste detta mail. Personen i fråga, har hittat personen han vill förlova sig med. Men är rädd för vad andra ska säga. Jag tänkte inte skriva något om detta egentligen då det känns som onödig energi att lägga för oss då vi inte bryr oss. Men om det kan hjälpa någon, så gör jag det med nöje.

Skitsnack – vi vet, och har förstått att folk har åsikter om våra livsval just nu. Nära vänner, har åsikter om att vi gifter oss och skaffar barn när vi är 21 år. Att nära vänner, väljer att sitta och gnälla, diskutera och tycka till. Är konstigt för mig. Hur man som nära vänner, som är bjudna på bröllopet till och med, kan sitta och tycka att det är ”för tidigt” tycker jag är dumt rent ut sagt. Jag och Erik pratade om detta, och vi stod på samma plats där. Ingen av oss bryr oss, ingen av oss kommer lägga ner energi på detta, och ingen av oss är osäker på våra val. Vilket är det absolut viktigaste.

Människor kommer alltid tycka till. Vår plan, var att gifta oss när vi är 22, och få barn när vi är 23-24 år. Hade det hänt, hade ingen sagt något. Det hade varit ”normalt” i folks ögon. Jag blev gravid ”herregud, ni är så unga”, ”hur fan ska dom klara av det?”, ”vilka tror dom att dom är?”. Ja, herreguuud! Vi hade ju varit så mycket bättre föräldrar om 2 år. Vi hade ju garanterat haft ett roligare bröllop om ett år för då är vi ett år äldre!

Hade vi inte gift oss, så hade folk snackat skit om att vi skaffade barn innan vi var gifta. Nu när vi gifter oss så snackar folk skit om att vi är för unga när vi skaffar barn. Hade vi valt att göra abort, hade folk snackat skit om att vi gör en abort. Ser ni ett mönster? Folk hittar saker att snacka skit om i alla situationer. ALLA! Det handlar om osäkerhet, avundsjuka, eller för att man själv har en annan plan i livet – och då är alla andras fel.

Det är märkligt för mig. Hur folk har den orken att bry sig så fruktansvärt mycket om andras liv, istället för att sköta sina egna liv, och ta hand om sina egna relationer. Vi har alltid sagt sedan livet förändrades för oss båda detta året, att de enda åsikterna vi hade lyssnat på, är våra föräldrars. Men ingen, av våra föräldrar har sagt ett negativt ord om något av vad vi gör. För de vet att vi klarar av det som personer, och vi klarar av det ekonomiskt. Vad mer ska man behöva för att klara av det? Tydligen ett-två år extra. 

Ja, ni ser. Det låter så fruktansvärt dumt. Jag skulle aldrig lägga ner energi på att sitta och tycka om huruvida folk gifter sig eller skaffar barn när de är 40 år. Men då är man ju för gammal enligt samhällets normer. Och vi är för unga? Vem bestämmer när man ska gifta sig, eller skaffa barn? Är en speciell ålder riktmärket på att – NU kan ni! Är det inte ekonomi för att kunna bekosta ett bröllop och försörja ett barn, eller relationen mellan brudparet och föräldrarna till barnet som faktiskt spelar roll? JO! Så enkelt är det. Vi har tid, ork, ekonomi och kärleken som krävs för att uppfostra vår lilla bebis, och för att gifta oss innan det.

Vi är så otroligt lyckliga med våra val detta året, och 2018 är minsann ett händelserikt år. Och det kommer vara ett helt fantastiskt år. Mitt årshoroskop inför detta år, sa att det skulle bli mitt bästa år någonsin. Och jag är helt säker, på att det stämmer till 130%.

Om en månad blir jag Fru Andersson, jag är en blivande mamma och ja, jag är bara 20 fucking år. Vi kommer ha ork och tid för våra barn, och vi kommer uppleva så många bröllopsdagar. HUR UNDERBART!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Jag håller helt med dig, klart ni kommer att klara det och det är bara så dumt att andra ska komma med sina dumma kommentarer. Finns ju dom som hittar sin livs kärlek och gifter sig när de är 80, de får säkert höra en massa dom med. Men man gör ju det man själv känns rätt och strunta i alla negativa kommentarer. Jag önskar er al lycka med kommande bröllop och bebis.