Allt om vår nya lägenhet! – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Allt om vår nya lägenhet!

FÖRST så vill jag fråga er. Ni får jättegärna kommentera eller slänga iväg ett meddelande, VILL NI HA FLYTTVLOGGAR? Och VAD vill ni isåfall se? 🙂

Kaos?.. Nej det är bara vi som ska flytta!

Det är så kul, att jag berättar att vi ännu inte vet vart vi ska flytta i videon jag laddade upp igår. För vi fick nämligen reda på dagen efter jag spelade in, att vi har fått en lägenhet! Jag måste tipsa alla som har Akelius i sin stad, att skriva upp sig där om man är ute efter en lägenhet och inte har stått i kö, eller är väldigt långt bak i kölistorna hos andra hyresföreningar. Vi skrev upp oss för ca 3 veckor sedan tror jag, och i onsdags fick vi bekräftat att vi har fått en lägenhet.

Vi har varit på två visningar – och jag måste tillägga att detta är första gången jag är med om att hyra lägenhet, eller hela processen. Jag har bott i hyresrätt då jag var liten innan vi köpte huset, och när jag flyttade hit så bodde jag och Erik i hyreslägenhet. Men jag var liksom inte med innan, så jag visste inte att man gick på visningar och allmänt hur det går till bara. Så jag blev helt chockad då vi var på visning nr 2 och det var kanske 30 personer som gick runt och tittade. Det är kört tänkte vi båda. Vi satt helt tysta på vägen hem och slängde en blick på varandra ibland och tänkte ”det löser sig väl”. Men vi hade lite panik ändå. Vi hade skrivit upp oss på 4 lägenheter, och dessa 4 var vår sista chans att kunna hyra i första hand och ha inflyttning i rätt tid för utflyttning från denna.

Jag var så orolig att vi inte skulle hitta ett bra boende, i ett bra område. Jag var livrädd över att vi skulle behöva hyra en lägenhet i andrahand i någon månad, flytta igen och hålla på så under tiden då jag är höggravid eller när bebis skulle ha kommit. Usch det kröp i hela kroppen när jag tänkte tanken att vår bebis inte skulle komma hem till ett stabilt hem. Eller att jag skulle komma hem nyförlöst i ett flyttkaos.

Men dagen efter denna visningen som det var ca 30 personer på, så fick jag ett samtal av hon som visade lägenheten. Och sa att de vill hyra ut lägenheten till oss. Jag började gråta i telefonen, och hon började nästan skratta haha. Vi är så otroligt glada, tacksamma och lättade. Att VI får ett stabilt hem som vi kan bygga upp vår närmsta framtid i, och att vi kan ha ett inflyttat och rejält hem till när bebis kommer.

Vi flyttar in den 15e augusti, vilket är tre dagar innan bröllopet.. 😉 Men det ska gå. Vi ska be folk hjälpa oss så att vi är helt utflyttade den 15e. Erik är faktiskt ledig den dagen med, så det kan egentligen inte bli bättre. Jag tror killarna som ska hjälpa oss kommer få köra möbler fram och tillbaka, så är jag i lägenheten och börjar ställa iordning samt fixa med våra nya möbler vi ska beställa. För dagen efter vi flyttar in, så kommer min familj och Ronja hit.

Lägenheten är en 3a på 83 kvm. Den har balkong, hiss, två badrum, torktumlare/tvättmaskin och det bästa nästan, är att den är helt ny-renoverad. Under visningen så var det liksom ett byggkaos. Stackarna som renoverar lägenheten blev rätt förvånade när det kom en folkmassa som gick runt på deras arbetsplats haha. Vi får alltså en helt ny och fräsch lägenhet! Och vår nuvarande lägenhet har ingenting av det jag nämnde, förutom att vi har två badrum. Så det känns så JÄVLA UNDERBART. Sist men inte minst, så är lägenheten i centrala Malmö. Vi bor i samma hus som Ica, en foodcourt, apoteket och massa annat gött.

Vi ska köpa ett nytt köksbord eftersom att köket är mycket mindre än detta. Så vi ska köpa ett runt bord som rymmer 4 personer, och om det får plats ska vi hitta ett som går att dra ut. Vi har väldigt sällan gäster, men när vi väl har det av min familj t.ex. så är vi ju helt plötsligt jättemånga. Vi ska även köpa en ny soffa. En ny sängram och lägga ner en madrass ifrån vår nuvarande säng i den. Vi måste anpassa oss lite efter katterna nu när vi ska få bebis. Med bebis hälsa i tanken och katternas beteende så måste vi ha en sängram som inte har en sänggavel som de kan springa på. Jag har tyvärr varit med om att Leo sprungit där på morgonen och ramlat ner i mitt ansikte och klöst mig. Det ska vi inte riskera med bebis. Sedan är det småsaker som porslin och redskap till köket som vi ska byta ut. Vi köper billigt på IKEA för att kunna byta när vi är trötta på det vi har. Det älskar vi båda med IKEA, att det faktiskt är så billigt så man kan byta ut det.

Vi ska sälja vår tv-bänk, ett soffbord vi har ute i förrådet, vår köksgrupp med bord och stolar och lite småsaker. Resten ska vi ge bort.

Det är alltså en HEL del saker som ska hinnas med. Men så är det, och vi har valt detta själv 🙂 Det enda vi egentligen inte kunde bestämma, är flytten. Vi är tvungna att flytta iom att vi inte har hiss eller tvättmaskin – vilket känns som väldigt viktigt. Det hade varit omöjligt för oss att själv ta upp bebis, vagn och varor t.ex. Det är omöjligt att ta med en bebis ner för 5 trappor + tvätt också. Så vi kunde inte ha fått det bättre nu. Jag är glad att Ronja och familjen kommer, så kan vi få hjälp två dagar innan bröllopet med både lägenheten och festen. Det kommer vara mycket att göra. Men det är skönt att vi vet om det. Så nu ska jag ta på mig sköna kläder, stänga av tvn, lyssna på en podd och packa som aldrig förr. Erik är borta i 3 dagar, så jag har verkligen tid att dona här. Imorgon ska jag träffa Miranda för en tjejdag, så det ska bli skönt och så välbehövligt. Har inte träffat henne på så länge <3

JAG ÄR SÅ JÄVLA GLAD alltså.  

PUSS & KRAM från en Nellie med lite för mycket saker att göra 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Vad är hyran på eran nya lägenhet? Om du föder i Umeå när ska ni då åka tillbaka hem till Malmö? Är det bara Erik som ska vara med på förlossningen? Ska ni servera alkohol på bröllopet?

  1. nellieandersson
   nellielindgren

   Hyran på vår nya lägenhet ligger på ungefär 12.000:- i månaden.
   Föder jag i Umeå så stannar vi där så länge Erik har ledigt ungefär. Det är jul i Umeå detta året, så vi tar nog nyår där också för att få landa med bebis och för att min familj ska få träffa oss så länge som möjligt med tanke på att Erik bara är i Umeå 2 gånger per år. Förhoppningsvis så följer Eriks föräldrar och hans bror upp till Umeå <3

   Ja på förlossningen vill jag bara ha Erik där. Om det skulle vara så att jag är jättestressad eller Erik tycker det känns jättejobbigt så vill jag ha mamma där inne också. Men det är något vi får diskutera ihop oss om. Men ska någon förutom Erik vara där så ska det vara mammsen. Jag hade inte varit bekväm med någon annan där inne.

   Yepp, alkohol på bröllopet. Och en maaassa alkoholfritt bubbel för moi 🙂

 2. Helena

  Jag trodde er nuvarande lgh var en bostadsrätt? Om ja – varför säljer ni för att börja hyra och inte köpa en ny?

  Kram!

  1. nellieandersson
   nellielindgren

   Hej Helena!
   Jo vår nuvarande lägenhet är en bostadsrätt 🙂 Vi väljer att hyra just nu då Eriks jobb är väldigt oförutsägbart. Det kan vända väldigt snabbt, och därför känns det dumt att vi binder upp oss på en till bostadsrätt när marknaden ser ut som den gör just nu, och vi aldrig vet när vi hade behövt sälja igen isåfall.

   Kramar!