Flytta hem till Umeå? – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Annons

Flytta hem till Umeå?

Jag fick en sån intressant kommentar, som jag känner hade så mycket svar – så jag delar den i ett inlägg också. Mycket svar på frågor just nu, men det är alltid kul!

Q / Stort grattis till er med bröllop och bebis! Undrade lite hur det känns att köpa bröllopsklänning som gravid, om du är orolig att den ej kommer passa när det väl är dags, om det var svårt att hitta en fin klänning i rätt storlek etc. Undrade också hur det känns för dig att bo så långt bort ifrån din familj när bebisen väl kommer, tror du att flytta upp igen är en möjlighet i framtiden? hur känns det med dina karriärsmöjligheter och val när det är sånt fokus på Eriks fotboll? Typ om det känns jobbigt att “stadga sig” och veta att ni kanske kan komma att behöva flytta ifrån Malmö i framtiden pga hans kontrakt. Tänkte du satsa på makeupartist som heltida yrke eller vill du göra något annat?
Sen som sista grej undrade jag hur du ställer dig till att visa bilder på sociala medier på sina barn som stora profiler gör, kommer barnet att få ta stor del i dina sociala medier eller tycker du att det är upp till barnet själv att välja när han/hon är gammal nog? Tack för en grym blogg, du inspirerar många!

A / Tusen tack!
– Ang klänning så är det såklart en chansning. Man vet ju aldrig hur kroppen utvecklar sig på en månad. Just idag t.ex. Så har jag fått märkbart större bröst, och en kula. Men that’s it. Jag har inte blivit större på något annat ställe på kroppen. Så just IDAG är det enkelt som fasen faktiskt. Jag måste ha en elastisk klänning, eller en lös med skurning ovanför magen. Just därför har jag beslutat mig för att ha två klänningar! Jag tänker inte avslöja något om dom förrän efter bröllopet. Men jag har hittat två superbra klänningar. En tight men elastisk. Magen ser såå fin ut i den. Det är min nr 1. Men sedan har jag en till som är en backup, med skurningen precis under brösten. Så magen kommer få plats hur stor jag än blir! Sedan är det såklart svårt med resten av kroppen. Kanske blir jag jättevätskefylld och får svullna armar, då kanske inte klänningen passar längre.. Så det är lite pirrigt såklart. Men jag kan inte göra mer än att köra på det jag har hittat, och vara beredd på att kanske beställa en storlek större på den jag redan har!

Kan inte fatta att jag hade såhär stor mage för flera veckor sedan? Helt galet va snabbt den kom haha.

– Känslan över att få barn så långt ifrån mina ”egna” familj.. Jag måste börja med att säga att Eriks familj bor ca 20 minuter ifrån oss. Så det är en stor lättnad såklart. Men såklart är det lite annorlunda med sina egna syskon och föräldrar. Ärligt talat så känns det jättejobbigt. Men jag har vetat att den dagen vi skulle skaffa familj att det skulle vara såhär helt enkelt. Dock har vi sagt att den dagen Erik slutar spela fotboll, om det inte är något jobb från någon av oss som kräver att vi bor på ett specifikt ställe, så kommer vi den dagen att flytta hem till Umeå! Man vet aldrig hur det väl blir då, det är så många år framåt. Men vi båda älskar Umeå, trivs så jäkla bra där och är redo att en dag flytta familjen dit upp. Men ja, det är såklart jobbigt att ha de långt ifrån mig. Jag är så familjekär och vi är så hjälpsamma mot varandra så det känns jobbigt att ha dessa hjälpande händer så långt borta. Men det löser jag och Erik, och flyg finns tack o lov.

Haha, gammal bild på mig och Thor. Min lillkille. Något roligt med mig och mina småsyskon, är att de i år blir 12 och 14 år. Och jag kallar de fortfarande för småttingarna. Jag kommer nog göra det även den dagen Thor tar studenten, eller när Ylva och Nils börjar gymnasiet. Det är mina småttingar. 

– Det är rätt mycket fokus på Eriks fotboll, ja. Men även det var jag beredd på då vi valde att ingå vårt förhållande. Jag visste inte vad det innebar att vara tillsammans med en som spelar fotboll på heltid. Men, jag visste vad det innebar att spela fotboll på hög nivå på ”heltid” även om jag inte har jobbat med det. Och det tror jag har underlättat enormt mycket. Jag har förståelse för Erik, för att fotbollen innebär vila, resor, mycket ensamhet under säsong, lite semester m.m. Men jag ÄLSKAR fotboll, och jag älskar Erik ännu mer än så. Därför känns det inte alls jobbigt för mig och min karriär. Jag älskar att blogga och som svar ang makeup artist, så älskar jag skönhet. Detta är något jag gärna vill kombinera som jobb, så att jag kan jobba över hela världen, hur och när jag vill. Men just nu har jag lagt makeup artist på hyllan, då jag vill utbilda mig vidare inom det och jobba med det på riktigt. Men det går inte idag. Så därför har jag valt att inte fokusera på det alls. Jag vill plugga efter jag har varit mammaledig, det vet jag iallafall. Vad exakt vet jag inte. Men det blir på distans, så jag kan vara hemma mycket med bebis och även fokusera på att inte tappa bloggandet. För det är jag SÅ glad över att jag har. Bloggen kan jag ta med mig överallt, jag kan välja när jag ska jobba – och jag ÄLSKAR det.

Mitt allt. <3 

– Sist men inte minst. Bilder på bebis.. Ja, detta är egentligen en debatt utan slut. Vad är rätt och fel? Jag kommer iallafall att dela med mig av bilder på bebis när det är just en bebis. Vanligtvis så går de flesta bebisar igenom samma utveckling, det är lite på samma sätt för alla. Men när barnet blir större, och blir en egen person på ett annat sätt så kommer jag ta mig en funderare igen. Då är det en mer känslig period för barn, när man börjar bli en egen person och få en egen personlighet på ett helt annat sätt. Det är som sagt en debatt utan slut egentligen. Jag vet inte hur jag kommer vara när jag väl blir mamma. Men min spontana känsla idag är så iallafall.

Tack för dina frågor, det var jättekul att svara på då det fanns så mycket svar! Och tack för dina värmande ord. Kramar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons