Gravidvecka 14 – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Gravidvecka 14

Nu har vi gått in i vecka 15. Men jag tänkte berätta om hur jag mått fram till nu under förra veckan!

Tack och lov så har faktiskt mitt illamående gått över nu. Jag kan må illa ibland, men det är normalt för mig iom att jag är laktosintolerant, har IBS och är känslig emot gluten. Så smått illamående stör mig inte mer än att det gör mig ledsen ibland då jag inte får i mig exakt vad jag vill för att bebis ska må bra. Nu vet jag ju att det inte påverkar bebis om jag äter lite dåligt en dag. Men det är de värsta med illamåendet. Men jag kräks inte så ofta längre. Innan var det som jag berättade varje morgon och kväll, och ibland flera gånger under dagen. Nu hände det idag för första gången sedan innan jag var i Umeå sist.

Magen växer så det knakar, bokstavligen knakar det i min kropp. Jag har tyvärr åkt på problem med foglossning såhär tidigt. Mina problem började i onsdags redan, men då trodde jag att det var något övergående som bara var illa i stunden. Men tyvärr har det bara blivit värre och värre. Jag kan knappt gå och det värsta av allt är att ta mig upp ifrån stolar eller t.ex. toaletten. Jag kan inte ta av mig kläderna själv och knyta upp skorna får Erik också göra haha. Det finns lite hjälp att få så att foglossningen kan lindras. Bland annat ett bälte som jag ska få, men min barnmorska kunde inte hjälpa mig förrän efter jag varit i Umeå eftersom att hon inte var inne på mottagningen förrän imorgon – och i skrivande stund sitter vi på Sturup för att flyga upp till Bromma och sedan vidare till Umeå.

Det är SVINjobbigt, och Erik får höra en massa pust och stön för att det gör så ont hela tiden. Men en graviditet är inte en dans på rosor för alla. Och det är verkligen okej att må dåligt. Jag har läst andra blivande mammor som tycker det är jobbigt att våga visa sig ”svag” eller ledsen under graviditeten. Men det ÄR okej. Jag är hur jäkla glad och tacksam som helst över bebis, men för det är det inte enkelt. Det är en jäkla utmaning, men det är bara tänka att det går över – och det är så jäkla värt det. Men allt måste inte vara glatt och positivt alltid. Det finns de som har tur med en fantastisk graviditet, vilket det är för mig också såklart. Trots alla jobbiga moment så går jag igenom något så häftigt. Det går inte att förklara. Som det att jag hade ont i magen varje dag ett tag för att magen växte så mycket. Och nu är den där, den bara står ut och bebis ligger och myser där inne.

Nu ska jag stänga ner datorn och göra mig redo för boarding. Vårt plan är lite försenat, men det gör ingenting då vi ändå har 1 timme och 45 minuter på Bromma. Det enda vi måste hinna med är middag, för vi har ätit så grymt dåligt båda två idag.

Hur har alla andra blivande mammor eller ni som redan är mammor mått under vecka 14? Dela gärna med er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.