Jag är gravid! – NELLIE ANDERSSON
nellieandersson

NELLIE ANDERSSON

Jag är gravid!

Wow, att jag äntligen sitter inne på bloggen och får skriva. Att jag Ä N T L I G E N kan vara ärlig om vad jag egentligen håller på med, om hur jag mår och allt vad detta med bebis innebär. Igår släppte jag och Erik nyheten på våra Instagram-sidor. Våra närmsta vänner och familj visste redan om att vi ska få barn såklart, men igår var dagen vi kände att nu är det dags att vi slutar tissla och tassla. Dels för att den största riskzonen är över, men även för att vi varit på koll hos barnmorskan och vet att allt faktiskt är bra med bebis. Och mest av allt varför vi valde att gå ut just nu med detta, är för att det syns så pass mycket på mig så det inte går att smyga med det mycket längre än såhär. Det var en lättnad för oss båda att få berätta för världen, men mest tror jag för mig. Lika stolta och glada är vi iallafall, över att vi två – tillsammans ska bli föräldrar.

Jag fick en kommentar med en massa frågor i, och resterande frågor jag fått är ungefär likadana. Så here we go!

”Hej! Så mysigt att du är gravid! 😃 mina frågor är: Planerade ni att bli gravida? Om inte hur hantera du det? Hur hantera Erik det? Hur fick ni reda på det? I vilken vecka fick du reda på det och vilken vecka är du i nu? Hur tog din familj och vänner det? Var det därför ni bytte lägenhet? Har ni några namn? Vet ni om det är en kille eller tjej?”

Fråga: Planerade ni att bli gravida?
Svar: Nej. Vår graviditet var inte planerad. Men vi hade redan haft diskussionen innan, att om jag skulle bli det så behåller vi det. Så det var inget snack om saken!

Fråga: Hur fick ni reda på det?
Svar: Jag märkte det snabbt. Väldigt snabbt. Ont i brösten och ont i nedre delen av magen. Det kunde iofs vara mensvärk, men jag kände det på mig. Jag var gravid, jag bara visste det. Dock hade vi negativa test i ca 3 veckor innan det blev bekräftat. På vägen till ett positivt test hann vi träffa på en idiot till sjuksköterska på kvinnokliniken. Jag ska berätta om detta i ett separat inlägg.

Fråga: I vilken vecka fick du reda på det och vilken vecka är du i nu?
Svar: Det blev bekräftat i vecka 4 tror jag det var. Och nu är vi i vecka 13. Vilket innebär att vi har gått 3 fulla månader.

Fråga: Hur tog din familj och vänner det?
Svar: Det var BARA positivt. Det sjuka är att ingen blev chockad egentligen. Det var nog bara lilla pappsen som höll på sätta i halsen haha. Men alla tyckte redan innan att vi har förutsättningarna för det. Och bland mina vänner så visste vi allihopa någonstans att jag skulle bli mamma först. Det var glädje, ren glädje!

Fråga: Var det därför ni bytte lägenhet?
Svar: Ja! Vi har dock inte flyttat än. Vi sålde lägenheten idag, eller skrev på kontraktet inför försäljningen idag. I augusti flyttar vi ut härifrån! Vi bor utan hiss just nu och på 4e våningen. Vilket inte fungerar när vi ska ha barnvagn m.m. Helst inte när jag är ensam så pass ofta och ibland flera dagar i streck. Jag och bebis hade behövt stanna inne i lägenheten då haha. INTE optimalt.

Fråga: Har ni några namn?
Svar: Ja det har vi! Ett flicknamn + två mellannamn har vi bestämt redan. På pojksidan har vi bestämt förnamn men mellannamnen är lite svårare där. Jag tänker inte berätta namnen nu, det håller jag på hehe. Men jag kan ge er en hint! Flicka: E. Pojke: K. Jag väver in sista frågan här, vi vet inte kön ännu då det är för tidigt för att se. Men vi vill ta reda på det för att kunna förbereda oss. Det spelar verkligen ingen roll vilket kön det blir. Så länge vår lilla älskling är frisk så är vi nöjda. Men vi vill veta för att kunna köpa kläder, fixa rummet m.m. <3

För att sammanfatta inlägget och inte göra det alldeles för långt så ska jag avsluta med att berätta att jag nu mår bättre! Jag har haft en jättejobbig period fram till nu. Jag har inte haft någon matlust, jag har kräkts varje morgon flera gånger, likaså på kvällen. Jag har fortfarande inte fått någon craving, men desto mer äcklas jag av. T.ex. stekt ägg, FYFAN! Erik stackarn åt det varje morgon med en skål gröt innan. Men jag klarar inte av det. Vaknar jag till doften av stekt ägg så kräks jag och mår dåligt resten av dagen. Så han har fått byta till äggröra. Det var inga problem såklart, helst inte när det stod mellan att tömma spyhinkar eller ge ägget en annan form.

Det var väl de. Jag har börjat köpa nya kläder då ingenting passar mig längre. BHarna var bara att lägga undan och köpa nya. Byxor likaså. Det är underbart. Att magen har kommit så snabbt, det känns mer på riktigt då. För Erik också. Hans ögon lyser varje gång han tittar på min mage. <3 Vi längtar efter vår bebis, och vet inte hur vi ska klara av att vänta detta halvår. Men man måste ju.

ÄNTLIGEN är jag tillbaka. Hoppas ni vill följa med på vår resa och min graviditet. Det är bara att ställa frågor om ni undrar över något. Så ska jag svara så gott jag kan, det är bara roligt!

Puss & kram

Ps, missa inte gårdagens poddavsnitt där vi pratar om graviditeten och jag svarar på ungefär samma frågor som ovanstående.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nellieandersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.