MrsMoodswing – Barnlöshet från insidan och utsidan – Some are old, some are new, some are joyful and some are blue

MrsMoodswing – Barnlöshet från insidan och utsidan

I backspegeln; Sammanfattning och introduktion till vår Insida

I den här bloggen kommer jag, som jag tidigare nämnt, blanda gammalt och nytt. Det här inlägget är en sammanfattning som jag skrev 2016 av hur allt började. Det här är själva inledningen av Insidan, den korta versionen när vi försökte tända ljus i vårt mörker.

 

“Det är lika bra att börja från början, eller hur?
Vi är omkring 30 år, jag och min kära Per. Vi hade varit tillsammans i 2 år när jag slutade med p-ring. Jag hade sagt under en tid att man liksom måste sluta i tid, det kan ta aslång tid innan det tar sig. Jag har nära vänner som just då satt rätt hårt i IVFhärvan och en av tjejernas tips till mig var; börja jobba på det, NU! Per tyckte väl att man inte bara kan chansa hur som helst, tänk om det blir en unge på direkten? Och för fan älskling, det är MARS nu, ligger vi nu kommer ungen i december och det vill man ju inte?! Vi börjar i maj, så det blir ett januaribarn, beställt och klart!
Jag hade läst lite om endometrios och en oro gnagde någonstans i bakhuvudet; tänk om jag har det? Tänk om det inte går? Tänk om vi blir ett av dom paren som behöver hjälp? Att vi inte kommer få gå runt en dag och ba “men oj vad jag mår illa! Vad är det för datum? NEJ MEN! Mensen är fem dagar sen, oj det har jag inte tänkt på. Och se på fan, det här testet är positivt, vad mysigt.” Hahaha TROLIGT! Two wrongs there; no. 1; Man missar inga viktiga cykeldagar, man har aldrig haft så bra koll på dagar som från då man börjar pippa oskyddat. Jag får bita mig i tungan för att inte vråla “CD 20 2 dagar efter ÄL” om någon vill veta vad det är för datum idag. No 2; Man testar inte 5 dagar efter mens, man börjar testa typ 1 vecka innan. För man har läst på Google om någon i Japan som testade tidigt och då fick hon utslag och då borde det rimligtvis vara så att alla andra rekommendationer är fel?
I alla fall (jävla stökig den där Mrs), så började jag oroa mig för endometrios redan för något år innan allt hände. Jag har IBS vilket innebär att min mage beter sin som ett svin emallanåt och IBS och endometrios kan tydligen bete sig ganska lika. När vi försökt bli gravida i ett år så ringde jag till gyn för att be om att få en endometriosutredning;
– Hej hej jag heter Anna och jag undrar hur man gör för att bli utredd för endometrios? (glad i hågen).
Sköterskan: -Okej, försöker du bli gravid?
– Japp!
– Hur länge då?
– 13 månader.
– Då tycker jag att du ska ringa direkt till fertilitetsmottagningen. Här är numret, lycka till.
Och just like that, så var vi ett av paren som behövde hjälp. Vi var också ett av dom som skulle få hjälp. På riktigt två dagar efter första samtalet kom ett vadderat kuvert hem till oss. I det fanns massa info om provtagning och provrör. Plötsligt var vi i klorna på sjukvården för att kunna få ett barn; det gick inte att ligga och så skulle det bli bra sen. “Har ni försökt över ett år så behöver man hjälp.” Sa sköterskan på Fert.mottagningen.
Det rullade snabbt igång; in med blod och andra kroppsvätskor på någon dag. Vi fick vänta över sommaren på  samtal med läkare som sa att vi är felfria, ingen anledning att misstänka endometrios heller. Upp på en gynstol och spola äggledarna (ni som ska göra det; det går bra. Andas och räkna får så är det över fort och det onda är mest i början, sen är det typ intressant), inga fel på ledarna och då var det bara en sak kvar; IVF. “Det är ert alternativ. Fundera på det, men jag tycker inte att ni ska fundera för länge” sa läkaren. Jag trodde att vi skulle kunna få prova piller eller något först. Nästa anhalt; IVF. Inga mellanhänder, inga mildare alternativ. På en sommar gick vi från glada friliggare till att sjukvården villa ha in oss i karusellen som jag trodde drabbade andra, inte oss.
Vad som hände sen kommer i ett annat inlägg, tillsammans med många fler inlägg för det bubblar verkligen i mig; det finns så mycket som jag vill dela med mig av. Det här var vår början, så här gick det till för oss.
Tack för din tid 🙂 puss och kram!”
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.