Simhud mellan tårna – en mammas liv och plaskande

Earth Hour – till vilken nytta?

I går var det då dags för den sk. Earth Hour världen runt. Timmen som ska ge den lilla människan dåligt samvete om man råkar ha en lampa tänd mellan 20.30-21.30 denna lördagskväll. Jag är ärlig – vi släckte, men inte tv´n och inte Alvas sovlampa.
I dag i tidningarna redovisar de som vanligt dagen efter och visar före- och efter bilder. Grejen är att de visar bilder på stora byggnader som Globen, Akropolis, Skrapor i Dubai etc. etc. Tittar man så ser man att runt omkring de släckta byggnaderna är det ljus…
Då slog det mig! Om alla sevärdheter runt omkring i världen inte lyste om nätterna – hur mycket energi skulle spara då? Det måste vara massor med lampor som lyser upp dessa gigantiska byggnader. Hur gör alla restauranger och offentliga lokaler? Dramaten? Biografer? osv…
Sedan finns det de som ser denna kväll som ett tillfälle till mysmys, utan tv med med öppen spis och tända ljus. Man kanske skulle ha det lite oftare i allmänhet för att spara energi året runt. Varför kör man inte Earth Hour i juni? Är det för att man inte skulle få till den där Flashiga utgången(det blir ju liksom inte mörkt och vi behöver inte använda lampor…)
Bara undrar liksom….


Taipei, Taiwan i går…. Vad är grejen?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cissi

    Jag kan tycka att det är bra att det uppmärksammas att vi bör spara energi. Men jag försöker tänka mig för varje dag. Släcker alltid när jag går ut ur ett rum, använder lågenergi eller led lampor, har automatisk belysning i klädkammaren, tvättstugan och på toaletten.