Simhud mellan tårna – en mammas liv och plaskande

Inne i MelloDimman – Deltävling # 2

Då var det då redan dags för deltävling #2 i Göteborg. Man läser i tidningen att denna deltävling är så usel så usel…Oj tänker man! För förra veckans var ju verkligen inget att hänga i julgranen. Jag håller verkligen inte med… om inte så var denna deltävling mycket jämnare. Den innehöll inga tramsbidrag – inga bananer eller barfotagubbar så att säga. Den bjöd på olika musikinslag helt enkelt. Det fanns ett bidrag som var mycket sämre än alla andra….

#1 Ulrik Munther
Blev lite orolig när han kliver upp på scenen med gitarr och munspel. Nej! Inte en sån låt..sen börjar den..sen kommer refrängen och vi tänker Globen direkt! Han är en väldigt duktig 17åring som faktiskt inte är för mycket(som kanske herr Saade eg. är ..) Ebba salig och nöjd med placeringen.
#2 Top Cats
Det är någonting med ståbasen som gör att det låter bra! Inte min musikstil alls, men medryckande, proffsigt. Deras ”Heartache” har ju spelats flitigt på radio och den gillar jag skarpt. 2a chansen var bra!
#3 Sonja Aldén
Här är är låten som man kunde varit utan – totalt! Den sa ingenting! Inte ens en refräng som tog tag i en – som såna här ballader kan göra. Jag är inget balladfan a la Aldén, Nielsen, Clamp…men av dessa tre skulle jag föredragit Clamp i denna låt. Skitlåt!
#4 Andreas Lundstedt
Åh Andreas Andreas…vet inte vad jag tyckte om låten.  Kändes lite konstigt att höra honom på svenska efter alla dessa år. Saknar nog Alcazar lite.. Lite halvtamt, men ändå ok. Räckte ju inte ända fram. Hans första ”driver dagg, faller regn” är inte glömd – underbara låt!
#5 Timoteij
Allvarligt! När de gick under presentationen tänkte jag…i år har de väl inte de tragiska instrumenten med sig… Så FEL jag hade! Det ser så fel ut och spec. när man inte ens hör de instrument de håller i sina händer. Flöjttjejen är nog värst… Vad är det för fel att bara stå och sjunga??? Kvällens största felplacering – 2a chansen helt fel…
#6 David Lindgren
Kvällens WOW!! Tydligen var detta en låt som självaste Danny ratat… och att denna David i princip var en liten mes… SÅ FEL!!! Me Like och att den gick raka vägen till Globen glädjer mig! Danny och Saade har fått en konkurrent! Han är proffsig utan att låta för musikalartistig(om ni förstår hur jag menar). En låt i min smak!!! Tack!!!
#7 Mimi Oh
Tyvärr… 80talet var stort för mig oxå… men ja… det här sa mig INGENTING! För spretig låt, hon sjöng inte klockrent och man saknade Le Kid från förra året(färgklicken)…En av upphovsmännen var ju med i gruppen.
#8 Thomas Di Leva
Ja vad säger man… Undrar om Björkman är nöjd nu…som han tydligen har tjatat på Di Leva att vara med. Trodde man att han skulle vara stor efter Så mycket bättre-deltagandet? Jag tror de flesta är överens om att Di Leva inte passa in här öht. Låten var en typisk Di Leva, men som saknade det där extra som många av hans ”hits” har.

De två allra bästa låtarna gick till Globen och än så länge känns det som en bra final med 4 kanonlåtar!!!
Aldéns sorti var kvällens bästa!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.