Simhud mellan tårna – en mammas liv och plaskande

Drive

I torsdags var jag och Nadjabejbin och kollade in Drive. Vi skulle sett ”Tinker Tailor Soldier Spy”, men vi var tydligen inte de enda i 08-land som ville se den just på Trettondagsafton… = inga biljetter…
I alla fall så blev det Drive med underbare Ryan Gosling.

Drive” handlar om en enslig stuntförare, spelad av Gosling, som spenderar nätterna med att köra flyktbilar åt bankrånare och inbrottstjuvar. Vill man hyra hans tjänster är det hans regler som gäller – ge honom en tid och en plats och han väntar där i fem minuter, men bara fem minuter. Han deltar inte i rånen och han bär inga vapen. Han kör, och han är jäkligt bra på det. Med en tandpetare i mungipan och välsittande bruna läderhandskar kör han lugnt men målmedvetet trots spänningen som hänger i luften. Han stannar och släcker lamporna när polisbilar kör förbi, undviker helikoptrar genom att köra in under broar och trampar inte gasen i botten förrän det är den sista utvägen.

Han träffar snart Irene  som bor ensam med sin son Benicio i lägenheten bredvid Goslings karaktär, som vi aldrig får veta namnet på. De börjar tycka om varandra mer och mer, men det hela kompliceras när Irenes pojkvän som är pappa till Benicio släpps från fängelset och kommer hem. Det dröjer inte länge förrän pojkvännen blir misshandlad och hotad till livet på grund av skulder han har till den lokala maffian. Goslings karaktär får reda på det och erbjuder sina tjänster som flyktbilsförare så att de ska kunna få ihop tillräckligt med pengar för att betala av pojkvännens skulder. De planerar ett rån mot en panthandel men allt går snett och snart har vår käre förare förbannade maffia bli medlem mar beväpnade med hagelgevär och knivar efter sig. Vad de inte räknat med är att han under den lugna ytan och den vita jackan med en skorpion på ryggen är minst lika farlig som dem….

Filmen var annorlunda och efter drygt halva bara slängdes man in i en vägg brutalt av Goslings personlighetsvändning. Från en lugn, men lite mystisk kille som hittat nån att tycka om till att på en mikrosekund visa biobesökarna att han har en annan sida som får en att sätta popcornen halsen – bokstavligt!
Vill varna känsliga personer för starka scener , men trots popcornen i halsen och allt som det berodde på är det en underbar film!
Snyggt filmad och musik som passar perfekt!

http://www.moviezine.se/video/203274

Ryan Gosling

Oscarnominering please!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.