Michaela Oravamäki – mammalivet & vardagen
michaelaoravamaki

Michaela Oravamäki

Annons

Snart en ettåring här hemma..

Ja det är så sant, snart har vi en ettåring här hemma. Vår “lilla” Inez fyller 1 år Måndag 29 Juli, wow vad denna tid har gått fort. Folk sa alltid under tiden man var gravid samt när Inez var nyfödd “Ta tillvara på tiden nu när de är små, tiden går så himla fort”-

Det är SÅ sant. Tiden har verkligen sprungit förbi oss känns det som. Niklas och jag tittar ofta på bilder på Inez från första dagen hon kom på våra telefoner på kvällarna, hur mycket hennes hår vuxit på några månader hur hon utvecklats och blivit en egen person. Ibland känner jag att jag knappt minns hur hon var som liten bebis, var hon snäll? åt hon mycket? när slutade jag amma? Det känns verkligen som att den tiden hon var pytteliten gick så fort och sprang förbi att man knappt hann med att reflektera.

Men tiden har varit så himla fantastisk och det har framförallt varit en stor prövning för oss som för första gången fick ett barn tillsammans. För även hur fantastiskt det än är och hur underbar vår Inez än är så är det också påfrestande att vara förälder, så upplever iallafall jag det på olika plan.

Det beror nog helt på vilket barn man får och hur dess rutiner och allt ser ut. Inez är snart 1 år och har ännu aldrig sovit en hel natt exempelvis. Vi har provat SÅ många olika råd och knep, sova i takvagga (det gjorde hon första tiden och det gick rätt bra tills hon växte ur den) Sov i spjälsäng bredvid vår säng, sov eget rum, sov i spjälsäng i vårt rum med ena sidan borta, sova i vår säng… allt. Hon sover helt klart bäst i vår säng och gärna så nära mig som det går, helst under eller på min kudde, haha. Men vi har bara en 160 säng så vi vuxna sover hemskt obekvämt och vi vill gärna att hon sover egen säng.

Dock tröttnade vi när vi VARJE natt fick gå upp ca 8 gånger VAR för att trösta, ge napp, prova ge mat, vagga, natta rubbet.. Så nu när hon vaknar går vi in max 2 gånger sedan så väljer vi att ta henne  till vår säng för att kunna få lite sömn åtminstone. Ibland får hon mat på natten men det är ingenting som gör att hon sover bättre trist nog.

Så sömn, wow vad jag förstår föräldrar som är trötta. Mitt tålamod är SÅ mycket kortare än vad det var förr och kanske är det för att min kropp behöver så mycket sömn och nu får den så mycket mindre. Men vi har även fått en så oerhört bestämd dam, ojoj! Hon är som en tonåring ibland, får hon inte som hon vill börjar hon skrika, slå och bli väldigt missnöjd. Så redan nu börjar hon visa vad hon vill och inte och det med en bestämdhet.

Men så duktigt som hon är, utvecklas i en hejdundrande fart och kan så himla mycket. Jag är stolt som en tupp som man säger! BVC och folk i vår närhet har alltid sedan hon var en liten bebis tyckt att hon “varit med” och framförallt varit så himla snabb och tidig i utvecklingen på det mesta. Nu är det inte många dagar kvar tills hon går själv, hon har fått superbra balans nu man märker verkligen skillnaden.

Så snart är det 1 års kalas, söndag 28 Juli ska vi fira Inez (öppet hus för alla som vill) hemma hos oss, vi hoppas på fint väder! 28 Juli var även den dagen som vi for från bröllopet in till BB. Nu börjar folk fråga om syskon, vill vi ha barn tätt? Njaae, justnu vill jag absolut inte föda något barn och Inez tar väldigt mycket energi av oss justnu så suget är inte stort ännu men jag hoppas hon får ett syskon i framtiden, haha.

Önskelista? Gud, folk frågar vad hon vill ha i present och det är så himla svårt men vi gjorde en liten lista och kom fram till: Leksaker, böcker, leksaksgräsklippare, Elbil, Gungställning, Sandlåda, Kånken väska, Personlig födelsetavla, bollibompadraken, babblarna och såklart newbiekläder strl 92. Men det finns så mycket mer man behöver och vill ha men svårt att komma på sådär på kommando. Man blir glad för allt man får i paket. Jag längtar till min lilla prinsessas födelsedag nu!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons