miabreitholtz

Mamma Mia i New York

Annons

Tack för allt

Wow! Nu har det blivit dags för mig att runda av den här bloggen. Ett stort, stort tack till alla er som har följt mina äventyr i New York,  skrattat åt Sagas tokigheter, lyssnat på tips om hur man bäst njuter av New York och kommit med fina kommentarer. Det har varit ett sant nöje att få skriva till och för er.

För den som gillar marknadsföring kan ni följa mig på Resumé: http://www.resume.se/blogg/mia-breitholtz-new-york/

Tack för denna gång!

Kram Mia

Mia Breitholtz New York

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Bäst för barn i New York – Expressen

Så himla kul att Expressen har köpt in min film om vad man bäst hittar på med barn i New York. Ni vet ju redan att jag tycker att det här är en grym stad och man ska definitivt inte dra sig för att åka hit i sällskap med barn.

Expressen Mia Breitholtz

Allt om resor Mia Breitholtz

Här hittar ni filmen.

Haha, i början när jag skrattar så mycket så är det för att Saga gör något jätteflummigt med sina ögon. Vet inte om ni ser det? Det är hennes ”jag busar” min. Knasunge,

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Bästa lekparkerna i New York

Som mamma till en treåring i New York har jag kanske inte den bästa kollen på de coolaste barerna, men väck mig mitt i natten så kan jag ändå rabbla de roligaste lekparkerna. Nyckeln till att Saga ska tycka att det är lika trevligt som jag med en dag på stan är att var tredje kvarter har en lekpark. Så nyckeln om du är på besök med barn i New York och vill ha en shopping- eller turistdag är att blanda butikerna med en stund i en park. Här kommer mina/våra favoriter:

FN-parken

Precis bakom FN-huset (som jag absolut tycker man ska ha sett en gång) ligger en gömd liten skatt. Se till att gå in på andra avenyn och inte första så slipper du bära eventuell vagn upp för alla trappor. Ett par gånger om dagen kommer FN-dagiset dit med alla små FN-barn. De bär grälla västar och håller ett litet rep eller får skjuts i en gullig barnvagnsbuss. Chansen är också stor att få leka med franska barn, för det ligger en fransk-amerikansk skola precis bredvid. Här finns också en utsiktsplats från vilken man ser FN-huset. Gå dit för att få lite kreativa turistbilder på FN-huset.

FN park FN

Teardrop Park

Inte ens många infödda Manhattan-bor känner till den här lilla fina parken. Helt underbar på varma sommardagar! Det är mer eller mindre tre enorma sandlådor som sitter ihop med små gångar och alla har någon typ av vatten som barnen kan plaska med. Precis intill ligger Shake Schack som utan att ljuga har de godaste hamburgarna! Här på bilden är Saga en liten plutt som äter en Shake Stack, vilket är hamburgare OCH portobello svamp! Vilken mamma jag är va, som bjuder på sådana feta gottigheter.

Shake Shack

Battery City Park

Längs med vattnet med utsikt mot New Jersey ligger Battery Park City. Det är ett underskattat område som har blivit populärt bland barnfamiljer som inte har råd att bo i Tribeca, vilket ligger snett ovanför. I parken brukar de finnas en massa aktiviteter, särskilt på sommaren. Ofta sprider de ansvariga ut en massa stora leksaker över gräset och anordnar lekar. Fritt fram och gratis för alla!

DeSalvio Playground

Nolita är ett av mina favoritområden i New York. Ett av de senaste i tillskotten av fyndiga namn. Just det här betyder North of Little Italy. Det är ett lite lugnare område med många goda restauranger och lite mindre, unika butiker. När ni har lekt färdigt är det en bra idé att äta på en grym mexikansk restaurang som ligger ett par gator bort, Tacombi. Min tips är verkligen: Våga ät fisk-tacos! Det är en mjuk tacos, en tredjedel så stor som en anständig fredagstacos, med friterad fisk, rödkål och sås. Galet goda!

Central Park

Central Park Central Park skyline

Skulle den här listan vara komplett utan att nämna Central Park? Men om du känner att du redan har varit där och att det är lite gjort rekommenderar jag att du åker/går högst upp i parken, till den delen som gränsar till Harlem. Det är en jättefin yta och inte lika mycket folk som nere vid södra hörnet. När ni har fått tillräckligt med naturupplevelse så kan ni gå ett par gator upp via Malcolm X Boulevard till Red Rooster. Det är en restaurang som drivs av svenska Marcus Samuelsson och du kan till och med få köttbullar om så skulle önskas. Cool blandning mellan svensk och amerikansk mat och första gången jag provade att äta catfish. På söndagar har Red Roosters källarkrog Ginny’s Gospelbrunch vilket också är en upplevelse.

Pier 25

Pier 25 Playground Pier 25

Längst ute vid vattnet på en pir ligger en park. Eller vattenland är nog en bättre beskrivning. Hela parken är täckt av fontäner där barnen kan leka, spring, slänga vattenbalonger på varandra och ha superkul! Alldeles perfekt när termometern kryper upp förbi 30 grader. Väldigt roligt som vuxen kan du också ha om du ställer dig en bit bort och tittar på nya föräldrar som kommer in i parken. Fontänerna är nämligen bara kulörta cirklar i marken och ser mest ut som dekoration. Vattnet växlar mellan olika fontäner så oddsen att någon får vatten rakt upp i mumindalen är rätt stor. Kul för både stora och små med andra ord.

Det finns tusen, tusen till men här har ni i alla fall ett axplock på mina favoriter. Säg till om ni undrar om någon i ett speciellt område.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Who run the world?

Försöker lära Saga sjunga Beyoncés Who run the world –  Girls. Men Saga sjunger bara Who run the girls – world.

Deppigt…

image

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Den här staden

New York skyline Mia Breitholtz

Att sitta på vår takterass och se solen gå ner över New Yorks skyline. Wow!

Annons
Kommentera (0)

Kommentera