Hanna och hennes grabbar

Toan i källaren är skrubbad!

Vi är så slarviga med toaletten i källaren. Enda gången vi själva använder toan är när vi duschar och när vi går på toa när vi ska gå ut. Men det är inte alltid man går på toaletten nere, jag går knappt en gång i veckan. Jonas är där lite oftare eftersom han har sitt kontor där nere. Så han går oftare, men städar ändå inte. Men nu har den fått sig en rejäl genomgång. Jag köpte en hylla för ett tag sen, ja det är den på bilden. Ni ser ju hur lite förvaring vi har, och det är lika illa på toaletten på mellanplan. Men på Dollarstore hittade jag den här hyllan i obehandlat trä. Jag glömde såklart kolla vad för vägg den ska stå emot. Den ska ju skruvas in i väggen för mer stabilitet men den står mot grundmuren så det är med andra ord en stenhård vägg. Så jag hoppas den står hyfsat bra utan skruv. Jag hatar att handdukarna hänger direkt till vänster om dörren, det är lite i vägen, fast ändå inte. Men jag stör mig på denna lösning.

Jag fick ett ryck en dag eftersom det har varit otrevligt länge. Jag knöt upp draperiet och ställde duschkanten på högkant. Dammade av allting och dammsög. Moppade golvet ordentligt. Städade ur toaletten och tog faktiskt väggarna också när jag ändå var igång. Jag är definitivt nöjd med resultatet. Men precis som våra andra toaletter så är denna i behov av en renovering. Det syns kanske inte så mycket på bilden, men golvet är missfärgat runt brunnen. Det är inte en läcka med den ena av dom som bodde här förr hade ett handikapp så det är märken efter hjälpmedel. Jag gillar absolut inte färgen på väggar och golv, men jag känner att det får vara så här. Det är inte prioriterat att göra om toaletterna känner jag. Så länge dom fungerar och inte möglar, ja då har vi viktigare saker att renovera.

Så en tråkig toalett som ändå ska få lite ansiktslyft. Som sagt så köpte vi hyllan och med den blev det genast lite mer hembonat. Men mina ögon blöder. Ser ni färgerna på handdukarna? Inte en enda matchar varken toalett eller varandra! Jag får lite panik om jag ska vara ärlig. Förr brydde jag mig inte jättemycket om detta med färgkodning, idag tänker jag väldigt mycket på sådana saker. Så jag vill köpa nya handdukar och badlakan. Egentligen ”måste” vi göra det. Dom handdukarna jag tog med mig in i förhållandet köpte jag när jag bodde i Växjö, det var 07/08. Det är ett par år sen. Visst det var bara jag som använde dom och det var bara knappt ett år. Sen blev de liggandes till 2010 då jag flyttade till lägenhet igen. Så de har inte blivit använda i omgångar. Men det är väl ändå dags att köpa nytt eller? Jonas har ju också haft sina handdukar länge. De han hade när jag flyttade in hade han ju redan då, så de är minst lika gamla som mina. Det är tragiskt, men samtidigt bra att man verkligen har använt dom. De är ju inte slitna på det sättet så det är ju inget fel, bara känslan av att man behöver uppdatera sig lite. Och visst slitna är dom, de är absolut inte fluffiga längre och de suger inte upp vattnets å bra så man blir helt torr, så de är ju sämre än vad jag egentligen tycker, men de är hela tänker jag.

Jag tänker inte gå och köpa massor av nya badlakan nu, men om det är en bra deal någonstans så kanske man köper ett par handdukar och några badlakan som kan vara i källaren. De gamla handdukarna kan vi lägga som skydd i skötbäddarna så det är inget problem. Bara att slänga när vi känner de är lite för slitna. Vi har nya handdukar till de övriga två toaletterna så det är ju bara källaren som inte är uppdaterad. Dessa badlakan kan vi ju dessutom ha med till stranden och sådana saker, så vi kastar dom inte direkt, de får hänga med liksom. Sen vill jag köpa något krims krams som jag kallar det. Alltså kanske någon hållare för doftpinnar eller varför inte någon plastblomma eller så? Något som platsar på denna hylla. Vad tror ni?

Men ni ser ju skåpet över handfatet. Hur gammalt kan det vara? Helt i plåt. Jag verkligen hatar det. Får jag som jag vill, skulle jag vilja ha en stor rund spegel här, inget mer. vi har inget i skåpen ändå, eller jo jag har någon deo och det står värmespray där, men det kan stå i hyllan, det är fortfarande några hyllor tomma liksom. Men det är ju inte så bra att ha hål i väggarna i ett badrum eller? Skåpet har ju garanterat inte hål för skruvar på exakt de ställena vi behöver för spegeln menar jag. Men  vi får se, min far har kanske något smart tips. Så länge spegeln i så fall döljer hålen som vi tätar med något, ja då kan jag tänka mig att köpa en ny spegel hit in. Det blir ett litet ansiktslyft i alla fall.

När ni handlar nytt, färgkodar ni? Eller gör ni som vi och sliter ut det man har och det får vara lite galet en tid?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.