Hanna och hennes grabbar

Bilbingo

Jag har ju alldeles glömt bort att berätta att vi var på bilbingo i torsdags! Har ni testat det någon gång?

Bilbingo är så roligt enligt mig. I dagsläget är det inget som finns i Vetlanda, så vi åker till Nässjö. Förr i tiden, alltså vi snackar jättemånga år tillbaka, jag tror inte ens jag var tonåring, ja då hade vi bilbingo i Vetlanda. Då använde vi speedwaybanan och det var alltid massor av folk där. Men jag tror det var något om att bilarna ”förstörde” banan för laget som körde så därför fick de inte fortsätta, men jag kan ha fel.

Hur som helst – jag, Emelie och min mor åkte till Nässjö. Det börjar klockan 18.30m, men vi försöker alltid vara där runt klockan 18. Man vill hitta en bra plats att stå på, hinna köpa sina brickor och komma iordning vid sin bil. När min syster och hennes familj är med, brukar vi sitta utanför bilarna. Dom ställer upp ett bord och Pierre har med sig en sådan där huligantuta som det kallas. Ungarna sitta på filtar och käkar lite godis och vi andra har suttit i bilen bredvid eller ute på gräset vi också. Det blir en helkväll som är så mysig.

I Nässjö har de fem olika spel – blockbingo, minibingo, samt tre brickor som är ”bingo-lotto”. Jag vet ju inte vad de heter egentligen, men det är tre olika – vit, gul och rosa. Man börjar med blockbingot och för er som aldrig testat detta är detta en enkelt förklaring.

På bilden är det tre spel – två som är blockbingo och ett som heter minibingo. Blockbingot består av 10 blad. När man börjar spela så har man (såklart) sida 1 framme. Som ni ser är det 6 fält som innehåller 15 rutor som är blandade med nummer och tomma rutor. Man börjar med en rad. En utropare sitter i speakertornet och ropar nummer, vi duttar. Precis som i bingolotto på TV4. Skillnaden är hur brickan ser ut. När man får bingo tutar man, eller så har man en huligantuta eller något sådant. Det kommer en eller två kontrollanter (i Nässjö är det ungdomarna från en fotbollsklubb som är kontrollanter) säger numrena i en walkie-talkie och utroparen kontrollerar så det är rätt. Japp du vann och grattis, 200kr är dina. Är det fler som vinner, kontrolleras allas brickor innan det fortsätter och alla vinnarna delar på dessa 200kr. Nu är det dag för två rader och dom ska båda vara i samma ruta. Denna gång vinner man 400 kr. Till sist är det full bricka, det vill säga tre rader och man vinner 800kr.

Nu kommer det en tvist – det sista numret på full bricka, ska man komma ihåg för det ska man kontrollera på fliken. På bilden ser ni det blåa spelet, det är minibingo. När man köper det så ser man inte sina nummer utan man river upp en flik. På fliken som hänger till höger ser ni andra nummer. Det är tre nummer som man också kan få bingo på. Om vi till exempel säger att nr 70 var det sista numret på en full bricka, ja då får jag dutta nr 70 som jag har på fliken i mitten, ser ni? Så man kan vinna även på dessa nummer men det är ju bara 10 chanser att få just dom tre man har.

I Nässjö spelar man 7 brickbingo innan det är paus. Den är i ca 15-20 minuter beroende på hur lång tid som förflutit. I torsdags blev det 15 minuter för de grabbar som sprang och kontrollerade brickor var lite långsamma. Första gången troligtvis. Efter pausen kör vi den vita brickan som ser ut som den i Bingolotto. En rad, två rader och så vidare upp till 5 rader eller full bricka som man säger. Där vinner man olika summor för olika många rader med start på 200kr och ökar till 500kr. Full bricka ger mer men jag glömmer alltid hur mycket. Den gula brickan fortsätter man med och där är det jackpot. Får man full bricka inom ett visst antal bollar får man hela jackpotten. I torsdags var den på 9000kr men ingen fick den så den ökar till nästa vecka. Efter det kör man klart blockbingot.

När alla blockbingo är slut, fortsätter man med minibingo. Detta funkar likadant som block, men här kan man ha samma nummer. Det beror ju på de nummer man har helt enkelt, de är helt slumpade. Och till sist slutar man med den rosa brickan och den funkar precis som den vita och gula.

Jag åkte vid klockan 17 och kom hem strax efter 22. Vi hade så roligt men vann ingenting. Det gör inget, det var en härlig dag bara. Mor och jag åker troligtvis på torsdag igen eftersom Jonas är ledig. Sen kommer jag bara kunna åka varannan vecka eftersom han jobbar eftermiddag. Men detta ser jag fram emot. Förra året var jag inte en enda gång. Nu ska jag gå så mycket jag bara kan.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.