Hanna och hennes grabbar

Träning

Vet ni vad? Jonas har tränat hela två pass denna vecka!

I onsdags var det äntligen dags att starta upp träningen. Jonas vann ett träningskort på Vetlandafesten och självklart blev det på det på stans bästa gym – friskvårdscenter. Här har jag tränat i många år men det är även långa uppehåll mellan åren. Jag började redan när jag var 14 år att träna något som hette Bodypump. Jag tränade det i ungefär 4-5 år innan jag flyttade från hemorten till Växjö. Där kom jag faktiskt aldrig igång med träningen, jag var student och hade dåligt med pengar.

När jag flyttade hem efter ett år hade jag återigen inte råd men en tid senare började jag träna än en gång på friskvårdscenter. Sen hände nästa grej och nästa och ja ni vet ju hur  det är. Genom åren har jag testat på gymmet på badhuset men för mig som är van vid stora utrymmen och många maskiner, fick jag en känsla av instängdhet. Så när jag slutade simma, slutade jag på gymmet där också. För att tvinga mig ut i gymmet igen och inte bara köra pass, skaffade jag ett kort på ett annat gym i stan – 24/7 men jag gillade aldrig riktigt det gymmet heller.

Nu är jag som sagt tillbaka på friskvårdscenter och trivs storartat. Under sommaren går jag på färre pass men vill ju inte tappa träningen. Så det är ju perfekt att maken vunnit ett träningskort. Idag var vi och handlade skor och kläder till honom och sen körde vi ett pass. För stunden kör vi typ helkropp. Jag gillar inte det egentligen, gillar att fokusera på ett par muskelgrupper och sen köra stenhårt. Men eftersom Jonas är ny så är det lättare för honom att köra de maskiner han fått testa på. När han är lite varm i kläderna och börjar hitta mer i gymmet, ja då kan vi se om vi kan få till pass där vi kör bara ben eller kanske rygg/axlar och så vidare. Men det beror ju på hur många pass vi får in samt hur sugen Jonas är.

 

Något jag tycker är extra roligt är i alla fall att vi nu kan hitta på något mer tillsammans. Något som är bra för hälsan. Jag hoppas att Jonas efter 6 månader fortsätter träna så jag har en träningskompis. Jag hoppas också att han ska kunna träna med någon annan framöver när jag kör pass i salen istället, alltid roligare att gå två och träna, åtminstone så länge man är ny och osäker.

Tränar ni? I så fall, med vänner/partner eller kör ni solo?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.