Hanna och hennes grabbar

Vetlandafesten och mors dag

Helgen har gått och det hände så mycket! Jag ska försöka sammanfatta det mesta här men det blir ett långt inlägg.

fredags drog Vetlandafesten igång. Jag hade tänkt vara där till klockan 18 då första uppträdet började, men jag hann inte, så jag såg slutet av det. Lucas stannade hemma medan jag tog med mig smågrabbarna. Jonas jobbade övertid så han var inte med alls.

Vi kom istället lagom till att höra de sista låtarna. Det var lite lokala förmågor som sjöng lite covers på andras låtar. De var duktiga måste jag säga men tyvärr fick de inte ta del av så mycket cred som de kanske skulle eftersom de var först ut. Men de var riktigt duktiga. Efter dom kom det nya lokala coverbandet skylar. Jag känner bara till sångaren. Han är VD på Elitfönster här i stan och jag har sett honom i andra sammanhang med sång. Till jul finns en konsert som heter jul i stan där han har framträtt tillsammans med de andra lokala artisterna och en rejäl kör. Han sjöng på en begravning jag närvarade vid och lite sådant. Jag vet vad han har för pipa så att säga så jag visste att detta ville jag inte missa.

Hela gänget var asgrymma! De spelade härlig rockmusik från 80-talet och lite nytt också. Sjukt härligt gung och de var väldigt uppskattade, dock visste man ju det sen innan, ett gäng som lirar gamla goa klassiker älskar verkligen alla. De i öltälten stannade upp och lyssnade också, enorm skillnad mot de som uppträdde innan. Här var det ju live helt, det andra var ju bara sången live och resten backplay.

Det gick ganska bra att ha med grabbarna men jag glömde ta med deras lurar. De var dock inte så hög musik och jag stod långt bak för säkerhetsskull. Både syrran och hennes man samt bror och hans sambo med 3 av 4 barn dök upp. Så kusinen Viggo underhöll Gabriel under nästan hela konserten. Innan skylar började spela fick Gabriel springa lite för han var så rastlös! Hur kul kan det vara att sitta i en vagn liksom? Men det gick ganska bra som sagt men direkt efter spelningen fick jag vända hemåt. Jag hade velat se vad det sista bandet var men det hade inte gått. Gabriel hade tröttnat på att sitta i vagn. Mor min var snäll och hjälpte mig med ungarna så jag fick dom i säng, innan hon återvände till festen.

På lördagen drog det stora programmet igång. Redan klockan 11 befann vi oss nere på bibliotekstorget. Där uppträdde pappa kapsyl som har låtar om dinosaurier. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om detta uppträde, det var lite småroligt men inte riktigt i vår smak Lucas tyckte om det mer än han ville erkänna så det var roligt att han ändå uppskattade det. Inte långt efter var det dags för Nova att dansa med sin dansgrupp. De hade scenen mitt emot. Dom var så duktiga! Hade verkligen satt koreografin men som alltid när det är yngre förmågor så är de så fokuserade på att dansa och har än så länge inget minspel. Alla som dansade var ganska uttryckslösa i sina miner, men det minns jag att jag också var. Det är inget man direkt får lära sig när man dansar så. Det märktes även på de äldre barnen som uppträdd direkt efter. Nu snackar vi tonåringar och dom var också ganska blanka i uttrycket. Men som sagt, dansen var bra så de hade gjort ett fantastiskt jobb.

Vi traskade in på biblioteket som förvandlats till ett dinotek. Man kunde leta ägg och det var ett långt letande genom hela dinoteket. Man följde först fotstegen som ledde till första ledtråden. Den fiskade man upp. Sen skulle man leta blad för det var någon av dinosaurierna som åt det. Framme vid nästa ledtråd var det fem dinosaurier utskriva på papper med en bokstav bredvid. Man skulle para ihop rätt namn med rätt dinosaurie och då fick man ett ord (krita) som man skulle gå med till fiket. Där fick man nästa ledtråd som ledde till barnavdelningen. Där fanns ett långt spår av ägg som slutade med en kista. Där fick man plocka en lapp och ge till personalen och då fick man en liten dinosaurie som tack. Detta var roligt, det märktes på Lucas.

Vi fortsatte framåt och hamnade vid Friskvårdscenters hörn. Det är där jag tränar. Deras hemsida hittar ni här . De hade en tävling för vuxna och lite lek för barn. Barnen fick hänga sig i en stång och testa hur länge de orkade, medans de vuxna fick hålla ut två vikter och se hur länge. Den som klarade det längst fick ett pris. Jag vet inte hur länge Lucas hängde, jag missade den infon men här hänger han! Han var jätteduktig måste jag säga.

Jonas testade på eftersom man fick en gratis Nocco. Men han var så duktig så han faktiskt vann! Så nu har min man ett halvårskort hos gymmet. Nu måste han ju börja träna helt enkelt. Vi ska se om vi kan gå dit imorgon och lyfta lite skrot, ska bara se så mor min kan ta barnen och så att Jonas verkligen vill. Jag ser jättemycket fram emot detta, vill gärna träna med honom. Vi kommer inte träna samma maskiner ändå, jag har ju ont i armbågen och det, så jag kommer fokusera på rygg och ben gissar jag. Han kan ju köra hela kroppen om han vill.

Vi promenerade runt på hela storgatan. De såldes karameller från Mariannelund och donutvagnen var där. Lions hade ett tält med aktiviteter och likaså olika föreningar. Lucas spelade på dansklubbens chokladhjul och friskis och svettis lät barn testa på att hålla upp en vikt. Jag vet dock inte hur den tävlingen gick, det verkade som att de inte själva hade alla regler klara för sig. Men Lucas hade kul och det är det enda som räknas för min del.

Vi åt kokt korv hade det fantastiskt. Solen lös och jag brände mig tyvärr, men barnen hade vi smörjt in åtminstone. Precis innan vi skulle se Sean Banan tröttnade Gabriel. Jag fick spelet och ville gå hem men Jonas fattade hinten och tog vagnen och gick hem medan jag och Lucas stannade kvar med min mor och min syster.

 

Jag måste ändå säga att jag är sjukt imponerad av Sean Banan. Han hade verkligen närvaro och hans budskap om att inte mobbas var jättebra. Han skojade och tog upp folk på scenen och grejer. Det enda negativa tyvärr var att ljudet inte var helt ok. För oss var det bra, lite lågt kanske, men för honom var det nog besvärligt för han sa flera gånger att de ska höja. Men i år hade kommunen tagit in ett annat bolag än det lokala och då blev det inte bra helt enkelt. Fanns mer saker som inte var helt ok men det har nog kommunen fått höra verkar det som.

Lucas gick hem innan det var helt slut och efteråt gick mor och jag till Willys för att köpa med oss sallad hem. Sen var det dags – jag duschade och tog mig ett glas vin. Mor tog en öl och sen drack hon vin. Jag sminkade mig på altanen och drack mer vin. Sen begav vi oss ner till stan igen. Där gick vi in i öltältet, drack öl och hade det trevligt. Emelie gjorde oss sällskap och likaså min moster och hennes man. Jimmy och Jegga var där och stod och snackade en del med oss. Lite senare kom min syster och hennes man, de var dock väldigt sena så de fick minsann stå i kö för att komma in. Det var kaos ett tag. Vi såg brorsan också men de kom aldrig in.

Här är min moster, min mamma och min mosters man. Vi hade det jättetrevligt! Men det fanns ju saker som kunde förbättrats. Att ha två öltält ihop var både bra och dåligt. Dels hade det ena tältet inga toaletter så vi som stod i fel ände hade jättelångt att ta oss fram. Och folket stannade i mitten av tälten så det var nästan omöjligt att komma förbi. Fördelen var ju att det i vår ände var väldigt luftigt, vilket ni ser på bilden. Vi hade inga problem med att röra oss mellan bordet och baren, men att gå till toan var verkligen jättesvårt!

Till slut gick jag ut och kissade utanför tälten men jag kom inte in sista gången, vilket egentligen inte gjorde något, jag hade redan druckit mer än jag tänkt. Jag var verkligen inte full, men jag ville helt enkelt inte dricka mer. Jag köpte karameller och sen letade jag upp min syster som gått till den andra scenen. Vi gick tillsammans sen till min svåger som stod vid stora scenen. Hans kollega spelar i ännu ett band men de körde inte covers. De var asbra! Så coola. Det sista jag gjorde var att stanna till två sekunder framför scenen där min kompis uppträdde. Men jag gick väldigt snabbt eftersom det inte är min musiksmak – growl. Men de såg ut att locka folk och de hade roligt på scen. Jag är mer än nöjd med Vetlanda festen. Det kändes konstigt att vara ute utan Jonas men han verkade vara nöjd med att vara hemma.

 

söndags var det mors dag. Jonas glömde detta så jag fick ingen present. Men han bjöd på maten när vi var på Pinchos, så det fick väl vara det. Första gången med alla tre barnen där och det gick bra. Det var lite för lång väntetid på maten, men det förvarnade de oss om när vi kom. Gabriel och Mikael var rastlösa men till slut fick vi maten och de åt med god aptit. Eftersom det var lite si och så med hur snabbt man fick maten, beställde vi direkt fler tapas när vi fått våra första och sen när vi var klara gick vi. Ingen efterrätt.

,Båda smågrabbarna fick en amerikansk pannkaka. Lucas valde pommes. Vi tog pommes till Gabriel med men vågade inte ta en hink till Mikael. Vet inte hur mycket de saltar. Men nästa gång grabbarna är med blir det att han får en hink också.

 

 

Efter pinchos gick vi hem och knappt två timmar senare stod jag på gymmet. Dags för träning! Vägrar släppa söndagarna. Det blev release på passet och nu kör vi nummer 3 i ordningen. 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.