Hanna och hennes grabbar

En rejäl helg

Imorgon drar en sån där rejäl helg igång. Det är mycket som händer och lite tid och man vet inte vad man ska prioritera.

Det börjar med Vrigstad marknad. Vet inte hur länge den har funnits men det är bra många år. Jag har åkt flera gånger när Lucas varit mindre. Jag har åkt ibland med min mor och ibland med Emelie. Den är fredag och lördag. Det tråkiga är att den drar igång så sent som klockan 15 imorgon.

Vid klockan 16 öppnar mat och öltälten på torget för då drar Vetlandafesten igång. Jag minns inte när första året var men här har jag varit många gånger. Det är en fest i två dagar och i nästan alla andra år har det varit att P4 kommer och har något radioprogram som sänds live. Detta har jag aldrig tittat på eftersom jag inte brukar vara ledig förmiddagar. Hur som helst, första spelningen tror jag drar igång strax efter klockan 16, om inte på klockslaget. Sen är det lite spelningar under kvällen men det mesta är på lördagen.

Under lördagen kommer det finnas tre scener – stora scenen, biblioteksscenen och dansscenen. På stora scen kommer bland annat Sean Banan och Sven Ingvars spela. En hel del lokala förmågor också. På dansscenen är det korta uppträden från exempelvis medborgaskolan, friskvårdscenter och andra lokala föreningar. Längs med en gata är det mängder av föreningar och politiker som ställt upp tält för att bjuda på godsaker och få en pratstund. Man får testa på massor av olika saker. Brandkåren kommer vara där, men jag vet inte om polisen kommer ha något. De kommer ju vara där ändå. I apoteksparken är det försäljning av växter och sådant. Det är nog ingen loppis någonstans. Men det ska finnas någon hoppborg. Det kommer finnas lite olika stånd med mat och gotte, donutvagnen är här, likaså Mariannelunds karameller. Öltältet är öppet från förmiddagen och serverar mat och fika. Biblioteket har något jippo och jag vet att för dom yngsta är det lite musik och teater på förmiddagen. Med andra ord kommer det finnas något för nästan alla.

På lördagen är det återigen marknad i Vrigstad men det drar igång ännu ett event i Vetlanda – Emådalens vikingamarknad. Detta är också ett event som funnit i ganska många år för jag har varit där när Lucas var mindre. Det är ett väldigt trevligt event. Förr var det redan på fredagen och då var det endast öppet för skolorna. Tror det är i trean eller fyran man pratar om vikingar och då har de fått en dag där bland alla vikingar. De som är där och ställer ut är ju helt klädda som på vikingatiden. De sover i tält och lever så likt som möjligt det vi vet om vikingatiden. Många har försäljning av saker och hantverk medan andra uppträder med olika grejer. Jag vet inte så mycket, vi har alltid bara gått runt och tittat. Tror denna marknad även är på söndagen men jag kan ha fel.

Som ni förstår är det en fullspäckad helg. Det är ju dessutom mors dag på söndag. Så vi har bokat bord på pinchos.

Jag vill gå på marknaden i Vrigstad. Dels för att jag tycker det är roligt att komma ut, men även för Lucas skull. Han är ju aldrig ute och han kan behöva komma ut. När vi väl är på marknad brukar det ju bli att han ändå är glad. Det är roligt att räkna hur många likadana stånd det är, eller hur knasiga saker en del säljer. Det är kul att titta på kläder eftersom det är lite roliga texter eller kläder man inte ser i butik. Förra året var Lucas sugen att köpa en Fortnite tröja vi aldrig sett innan, då var vi på en annan marknad men han ångrade sig. Men vi lämnade in vår bil idag för felsökning. Vi har ju problem med en sensor som ska göra något bra. Jag vet inte vad det står helt men det är något med krockassistans samt en av farthållarna, vi har nämligen två. En vanlig och så denna lite mer avancerade. Så bilen larmar om detta typ hela tiden. Sen när jag skulle fixa med bältet till mittensätet så gick det i delar. Så de måste laga det också.

Vi lämnade in bilen idag på morgonen och de har inte hört av sig om något. Så troligtvis har de inte ens kört in den på verkstan. Jag blir på riktigt vansinnig. Om man säger att man har en tid på torsdagen, då ska man göra det på torsdagen också. De ska ringa och berätta att de har felsökt (inget som tar en hel dag för den delen) och vad det eventuellt kommer kosta att reparera. Sen ska de berätta om de hinner göra det direkt eller om de måste beställa hem delar. Men vi har inte hört ett skit. Jonas hade ju fixat skjuts med en kollega men imorgon då? Tanken var att Jonas skulle låna Emelies bil till sitt jobb, Emelie skulle åka med en annan till sitt och sen när skulle Emelie följt med mig och barnen till marknaden. Nu blir det ju inget sådant för vi vet ju ingenting. Så tack vare dom klåparna blir det kaos. Det går heller inte ringa dom eftersom de inte har någon ”vanlig” människa att prata med, bara en miljon val att göra. Så vi måste ta oss bort till verkstan imorgon för att höra hur det går och Jonas måste framför allt hämta den innnan 12.40 för han ska ju till jobbet.

Så morgondagen kommer nog spenderas hemma i vanlig ordning. Jag vill se en spelning vid 18.45 tror jag den drog igång. Ett lokalt coverband. Jag har hört sångaren innan i olika sammanhang och tycker han är bra så det ska bli intressant och se vad de hittar på. Sen blir det nog att gå hem och sova inför den långa lördagen. Vi kommer inte vara hemma mycket om jag får bestämma.

Nu vet ni vad jag gör i helgen, om det inte kommer några uppdateringar. Jag ska försöka ta lite mer kort, har varit så slarvig med det den sista tiden. Jag har  liksom släppt telefonen mer och mer. Visst är det bra, för då umgås jag ju med dom som är runt omkring. Men det är samtidigt tråkigt för jag har ju inga bilder på något att minnas tillbaka.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.