Hanna och hennes grabbar

Ny bil!

Har ni sett?! Vi har fått hem vår bil! Så sjukt underbart!

Anledningen till att vi köper en ny bil är att vi idag inte får rum i den vi kört hittills. När Jonas och jag blev tillsammans hade vi varsin bil – han hade en gammal Volvo och jag hade en nyare Kia ceed. Han köpte senare sin farmors bil när hon gick bort och sen när jag blev gravid med Gabriel, valde vi att sälja min bil. Vi visste att vi ville ha ett barn till och att jag skulle vara hemma en tid. Varför ha två bilar när det räcker med en? Så min bil såldes, eftersom den var äldre än Jonas’s nya. När Mikael var född insåg vi att det blev väldigt trångt i baksätet, samt att vår bagage består av endast en barnvagn.

Förra sommaren fick vi låna min brors bil. De har en Ford S-max från 2011-2012. Den var underbar. Smidig att köra, bra bagage, rymliga säten och så vidare. Sen dess har vi velat köpa en 7-sitsig bil. Enligt Lucas är det inte så trångt längst bak, han satt där hela vägen till Kolmården, så jag får väl tro på honom. Men vi köper inte bilen i första hand för att ha fler säten, vi köper den först och främst för bagagen, Att det är två säten till, är bara en bonus. De gånger vi ska åka iväg, låt oss säga till badhuset, och Lucas vill ha med en kompis, ja då får dom rum där bak. Perfekt helt enkelt.

Vi har kollat bilar i flera omgångar. Vi skulle köpa en ny direkt efter sommaren förra året, men Jonas är inte lika engagerad som jag. Det ångrar han nog nu eftersom han varit tvungen att köpa två uppsättningar däck och det är ju däck vi inte kan ha på den nya bilen. Men jag kan inte tjata i evigheter heller, han får lära sig någon gång. Så billetandet tog paus över vintern. Sen förstår jag om bilen inte var första tanken eftersom vi planerade kök.

Nu är vi tillbaka på bilfronten. Eftersom vi inte kan göra köket, har vi bestämt oss för en bil. Jag har letat på blocket dagligen i över en vecka. Ställt in olika filter och letat. Men 7-sitsiga bilar i Småland kostar antingen mer än 300 000kr eller så har de gått ungefär 20 000 mil. Finns inget billigare eller något som rullat mindre. Alla bilar, finns i Stockholm, Örebro, Helsingborg och så vidare. En bra bit att åka helt enkelt och det var inte vi intresserade av. Så i fredags, som jag redan berättat om, kollade vi bilar i stan, hittade en, kollade vad en S-max skulle kosta med samma milantal och sådant, och då hittade vi en bil i Tranås. Tranås är en timme bort och vi älskade bilen.

Jag är nöjd. Vi kommer få med barnvagnen, vi kommer få plats och vi kommer kunna hitta på saker i tillsammans som familj, men som ändå är en bit bort. Vi får en dragkrok, vilket vi absolut behöver. I denna vecka ska vi till exempel till tippen med lite skräp. Utan dragkrok måste vi låna en bil av någon annan och det blir bara krångligt. Nu kan vi åka när vi vill, plus att vi kan få med ett par cyklar om vi ska iväg någonstans. Det enda vi inte fick var en automat. Det blir manuell växellåda igen. Jag klagar inte, jag har kört manuellt nästan hela mitt liv, men det är skönt med automat Det är dock inte värt att gå upp x antal tusen kronor i pris bara för en växellåda. Nej tack. Då är vi nöjda med det vi hittat. Jonas körde hem från Tranås. Jag körde sen från vårt hus till mina föräldrar för att lägga ur vinterdäcken. Vi har ju däckhotell men de är ju inte där nu och varför ska Jonas köra runt med däcken till jobbet? Dessutom har vi lite viktigare saker att göra, dels tippen då. Men tyvärr fanns det bara en nyckel. Men vi ska få en ny så det kostar inte oss något. Men Holmgrens har köpt upp så det är dom som utför servicearbeten på Fords bilar. Så han i Tranås kunde inte göra något själv, de har inte Holmgrens där. Men det har vi i stan. Så vi ska lämna in bilen och nyckeln för omkodning samt en ny nyckel och så står dom för kalaset. Det är viktigare än att ha tider att passa till däckhotellet och så vidare.

Men nu är jag nöjd och lycklig. En bil där vi inte behöver bråka om utrymme och liknande. Vi har dock ett litet problem, vi ska få in barnstolarna…jag gissar att jag kommer svära en hel del innan dom är på plats…

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.