Hanna och hennes grabbar

Köket tar form – snart beställning

Igår fredag var vi i Jönköping igen. Vi hade en tid bokad med köksplaneringen så vi åkte iväg strax efter 9. Denna gång tog vi med min far också. Det är ju lite rörigt kring fläkten eftersom vi troligtvis inte kan flytta det hål som redan existerar, så vi ska göra en liten genväg som många faktiskt gör.

Väl på IKEA passade vi på att kika in i flera skåp på utställningsområdet. Jag hittade ett städskåp som såg lite halvintressant ut. Vi har nämligen kommit på att vi inte kan göra av panten någonstans. Litet problem men det är störigt. I dagsläget har vi panten i en kasse bakom dörren. Jag har tagit bilder så jag ska komma ihåg att lägga in dom någon dag. Men det är ju röriga bilder, med allting framme på bänkar och sådär. Jag vill även ta bilder på när vi tömt undan allting förutom köket och vitvarorna, så man ser färgerna på kakel och väggar, för att sen avsluta med bilderna på det nya köket. Det kommer bli så snyggt!

Men åter till panten. Vi har två dörrar in till köket men vi har plockat bort en dörr så det är bara en karm. Den andra dörren går in mot köket och bakom den har vi ställt en papperskasse där vi kan förvara panten. När den är full, tar vi med den ner i källaren och ställer en ny kasse bakom dörren. Ibland följer panten med till affären ganska omgående, ibland tar det en vecka eller två tills vi har några fler kassar. Hur som helst, denna dörr ska vi plocka bort nu sen när vi gör om köket. Vi ska bakom den dörren sätta ett skafferi. Vi har ett sådant i dag också, men det är inte säkert vi kommer vända det åt samma håll så dörren behöver försvinna. Dessutom vill jag inte ha dörren där, den är totalt värdelös.

Men var ska  vi göra av panten istället? Vi har inget utrymme för den nu. Så vi kom på idén att tömma skåpet vi har i hallen. Det är ett städskåp som hängt med sen start säkerligen. Hyllorna är vikta av tyngd och skenorna som hyllorna sitter på lossnar ur hålen som håller dom uppe eftersom fästen har vikt sig lite. Vi har inga hyllor eller något, bara några smålådor. Vi förvarar lite allt möjligt här inne – den sopborsten på skaft med tillhörande skyffel som vi använder till smulorna på golvet, lite verktyg och bra att ha saker som måttband och kniv, papperskassar till pant och så vidare. På skåpet har vi dessutom lagt upp paketen med hushållspapper och toalettpapper. Vi köper oftast storpack och då kan vi inte förvara alla rullar där de ska vara, så då hamnar de uppe på skåpet. Ja ni hör ju, ett skåp man inte vill ha men som man behöver.

Hur som helst, vi funderar på att kasta detta värdelösa skåp och istället köpa ett nytt skåp när vi ändå är igång med köket. Men ska vi ha med städinredningen? Där man kan ställa upp golvmopp och dammsugare? Vi har ju inte en sådan dammsugare ens så är det lönt? Eller ska vi ha utdragbara lådor längst ner, utdragbara hyllor bakom en dörr och sen vanliga hyllor högst upp? Eller ska hela skåpet bestå av hyllor? Ja det är svårt att veta. Men vi har lite tid på oss att bestämma oss.

Allting till köket är klart i alla fall. Det är inredningen i lådorna kvar och där vet vi på ett ungefär vad vi vill ha. Ska bara kolla över det en gång till. Så om allting går som det ska, så blir det en beställning nästa vecka, och sen har vi köket hemma om 4-6 veckor. Så om max 7 veckor bör vi ha vårt kök hemma!

Nästa helg har vi kalas eftersom både jag och Lucas fyller år, och efter det är det dags att börja rensa. Vad ska vi spara och vad ska vi sälja och vilket kan vi kasta? Det finns mycket att gå igenom. Det är lika bra att sätta igång direkt. Jag ska måla alla väggar och om jag hinner och orkar hade det varit trevligt att måla fönster- och dörrkarm också. Men det får vi nog skippa. Vi får se. Dessutom ska vi måla taket och sätta in ny belysning. Golvmattan ska slitas bort och vi ska lägga nytt golv. Dessutom ska kaklet knackas bort och det ska upp nytt. För att inte tala om att alla skåp måste tömmas innan vi kan börja skruva ner alltsammans. Jag har dessutom tänkt att laga massor av matlådor så vi kan värma mat medan vi renoverar så vi slipper köpa hämtmat i tid och otid. Det kommer det också bli någon dag såklart, men vi ska kunna värma matlådor alla andra dagar också.

Detta kommer bli helt kanon är jag övertygad om. Jag längtar verkligen till vårt nya kök nu, det ska bli så skönt att få något som är ens eget, som man kan sprida ut sina saker i på ett bättre sätt än det vi har idag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.