Hanna och hennes grabbar

Potträning och BHV

Tisdagen är förbi och jag har inte hunnit uppdatera så vi kör ett inlägg om dagen. Det kommer i princip bara handla om barnen ändå tänker jag.

Förra veckan skulle Mikael varit hos BHV men han hade ju feber. Så vi hade fått en tid idag istället. Jag tänkte först att vi skulle gått tidigt och varit på öppna förskolan men jag vågade inte riskera att Mikael skulle bli trött och gråta genom besöket för jag hade även med mig Gabriel. Lite svårt att ta hand om en ledsen Mikael, om det även var en ledsen Gabriel. 

Vi kom dit en halvtimme innan så vi lyssnade på sångstunden. Gabriel tyckte det var jättekonstigt att alla satt på mattan och ville knappt gå in, det var ju inte som vanligt liksom. Så vi gick ner till bilhörnan och tog det lugnt istället. 

Mikael fick en OK stämpel i rumpan. Numera väger han 10,3kg, han är minsann ingen liten bebis längre! Det känns som att så länge de väger under tvåsiffrigt, ja då är de bebisar, nu är det ett litet barn liksom. I alla fall i mitt huvud. Han är 73,2cm lång så det är inte konstigt att jag byter ut kläder stup i kvarten. Men allt såg bra ut, han visade stolt upp sina två tänder och den lilla spetsen som kommit fram och han visade flera gånger att han minsann kan ställa sig mot saker och sätta sig ner. Så han visade upp sig från sin bästa sida.

Jag hann inte mer än ut från kärnhuset och så sov Mikael. Så han blev trött av att vara där. Innan vi gick hem gick jag bort till gallerian och köpte ansiktsvatten på Kicks samt hämtade ett paket som jag beställde förra veckan. Det glömde jag ta kort på, hoppas jag kommer ihåg det imorgon och kan visa vad jag köpt till Gabriel. 

Under eftermiddagen sen innan vi skulle åka och handla, bytte jag blöja på Mikael. Jonas skulle sätta Gabriel på pottan innan vi åkte och stängde helt sonika in mig och Mikael på toaletten. Så idag fick alla vara med och lyssna på bok och vara med under potträningen. Vilken familj vi är. Detta händer ju aldrig annars, det blev idag för att ingen av oss orkade gå upp till toaletten på övervåningen. Och Jonas visste inte att jag redan var klar med bytet, han trodde jag precis börjat. Så det kan bli. 

Ni med barn, hur har ni fått potträningen att fungera? Det känns som att vi har svårt att få till det.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.