Hanna och hennes grabbar

Köksplanering på IKEA

Då hade vi bokat tid till att planera köket på IKEA. Jag har tappat allt engagemang för köket. Detta efter att min far var så trevlig senast när vi skulle mäta.

Så inför dagens möte hade jag inte gjort ett skit. När min far var här skulle vi göra mer precisa mätningar, var sitter fläkten? Hur långt mellan dessa väggar, och så vidare. Inget sådant har jag gjort. Jonas säger att han och pappa gjorde en del, men jag vet inte om det är tillräckligt. Jag har inte sett några siffror i alla fall. Så engagerad är jag i det hela.

Jag var så glad för att planera vårt kök, jag såg verkligen fram emot att få det nytt och fräscht, få byta ut allting, få planera in i minsta detalj var allt ska vara, få en bättre struktur än den vi har idag helt enkelt. Men pappa lyckas än en gång sänka mig. Det är inte första gången.

Jonas har bett en kompis om hjälp, men kan han kakla? Kan han fixa för spotlights i taket? Kan han montera ett helt kök? Jag vet inte det och det är ju inte roligt att få det lite skevt för att man inte kan göra det ordentligt. Nej, jag vill inte renovera köket mer, det finns ingen mening med det alls.

Men vi åkte dit och den personalen som vi hade en bokad tid med, hade med sig som skulle lära upp sig för arbetet. Och känslan för ett nytt kök ökade lite, dock inte tillräckligt för att jag ska glädjas åt det. Båda två kom med bra input på det vi tänkt oss, de höll med om att vår första egna ritning var kanon, den blir mer luftig. Så det blev jag i alla fall glad över. Vi fick lite att fundera på och om två veckor ska vi upp igen för att fixa till dom sista detaljerna och sen blir det att beställa hela köket. Det vi måste fundera över är att vi har en 90mm bred passbit mitt i köket. På grund av att fläkten är där den är, blir det en passbit över, tyvärr. För att göra det mer enhetligt och snyggt, behöver vi antingen flytta på fläkten, alternativt bygga ut bakom skåpen. Att bygga bakom skåpen är enligt mig inte ett alternativ så det blir att antingen flytta fläkten, eller att byta till en intrigerad fläkt. Helst vill jag ha en fläkt som syns utan skåp, men att göra ett nytt hål i taket känns inte speciellt lockande, så vi får se.

Förhoppningsvis kan vi åka förbi syrran imorgon. Då ska vi se hur de löste det med kakel och så vidare. För som det ser ut nu så är det mängder med kakel som ska upp, det blir extremt dyrt och jag tror inte jag kommer bli nöjd heller. Så vi ska se hur deras ser ut innan vi bestämmer vad vi ska göra.

Lite småfix med andra ord, men om två veckor bör vi kunna beställa alltsammans. Och sen får vi se hur vi bygger upp allting, men lyckan för ett nytt kök finns absolut inte längre.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.