Hanna och hennes grabbar

Semester från livet

Idag är det en sån där skitdag. Jag vakande och hade ändå en bra känsla i kroppen, men nej. Den är verkligen inte bra.

Frukosten blev helt okej med alla tre barnen. Lucas gick till skolan och sen började det ösregna. Och där sprack hela dagen kan man säga. Jag vill alltid ta en promenad på förmiddagen. Visst regn dödar inte, men jag som är så tjock, hittar ingen regnjacka. Ska jag då gå ut med bara en vanlig långärmad och bli genomblöt på några minuter? Eller ska jag stanna inne och minska risken för att bli nedkyld? Självklart stannade jag inne och då blir det som det blir. Mikael skrek i princip hela tiden och Gabriel klättrade på väggarna. Mina spenatfrön låg över hela golvet eftersom han kom åt dom när han ställde sig på en stol, han slog Mikael när han inte fick som han ville och skrek när han än en gång inte fick som han ville. Nu snackar vi inte ett lätt vrål i tio sekunder. Vi snackar illtjut i snarare två minuter. Så Mikael bölar för att han bölar, sen för att han blir slagen och till sist för att Gabriels vrål skrämmer honom. Än en gång, jag vet att vi valde att skaffa barn så tätt, så jag ska absolut inte klaga. Men det är samtidigt så fruktansvärt jobbigt när det blir så här. Och jag upplever att jag har sådana här dagar jämt nu. Det är svårt att aktivera Gabriel. Han kräver enormt mycket just nu och det känns som att det bara är jag som gör det. Jonas aktiverar honom, om jag säger åt honom. Han tar inget eget initiativ. Och nu kommer det igen, jag vet att han jobbar och drar in pengarna så han behöver vila, men hur tänker han när jag börjar jobba? Ska jag både jobba, laga mat och aktivera barnen? Hur ska det gå? Jag kan ju lika gärna sjukskriva mig direkt typ.

Nej det har verkligen varit dåliga dagar och jag känner hur jag behöver komma iväg. Jag vet dock inte hur. Det är inget roligt att åka iväg själv och vart ska man åka? Jag kan tänka mig en övernattning och shopping i Gekås men jag har inget vi behöver handla nu. Visst kläder till barnen absolut, men jag ska på loppis på söndag så det finns inget akut behov av att handla mer kläder. Jag åker till Gekås en gång om året för stunden och då handlar jag på mig det jag behöver inom berörda områden. När vi fått köket klart kan jag tänka mig att åka till Gekås, då kan man alltid hitta lite nytt, kanske ett fruktfat, lite krimskrams till köket och så vidare. Men nu innan? Nej det är idiotiskt att åka.

Så vad ska jag göra då? Jag känner att jag får mer och mer panik för varje dag som går. Jag blir stressad och nervös, får dåligt samvete och känner mig som en dålig mamma. Jag behöver hämta energi från något håll men jag vet helt enkelt inte varifrån.

Har ni några tips till mig?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.