Hanna och hennes grabbar

Biotherm

I slutet på förra veckan såg jag att det var dags att fylla på mina krämer. Jag tycker det är så skönt att tvätta rent ansiktet morgon och kväll och smörja in mig. 

När det är vecka börjar jag varje morgon med att använda ansiktsvatten (finns inte på bild för den behövde jag inte köpa nu). Efter det använder jag mig av en extra fukt innan jag tar ögonkräm och sist min dagkräm. Jag använder blue therapy– serien från Biotherm när det kommer till dag- och nattkräm.

På kvällen tvättar jag först ansiktet med tuben på bilden – softening foaming cleanser. Alltså den är så skön! Jag har ju torr hud och använder den här. Anledningen till att jag bara tar denna kvällstid är för att jag fick lära mig av en anställd på KICKS att huden torkar ju ut av vatten. Så har jag tvättat mig på kvällen, räcker det med ansiktsvattnet på morgonen. Då kommer huden må bättre av bara det. Och det är faktiskt sant. Det känns jättekonstigt att inte tvätta ansiktet och gnugga ur ögonen som man alltid gjort, men min hy mår så mycket bättre nu. Vidare på kvällen. Först rengöring och sen ansiktsvatten. Sen avslutar jag med nattkrämen från blue therapy. Ingen ögonkräm eller extra fukt. 

Jag vet att det är många som tycker att man inte ska ha olika för dag och natt. Men jag fick en gång lära mig (från ett helt annat företag) att anledningen till att det finns en kräm för dag och en för natt, är att huden behöver olika grejer för dessa tidpunkter. När det är natt och vi sover, reparerar huden sig och behöver då hjälp med det. På dagen är vi uppe och möter både sol, regn, vind och smuts, då behöver huden ett skydd. Därav har jag två olika krämer. 

På bilden ser ni även ögonkrämen jag använder mig av – aquasource. Den serien hade jag i dagkrämen innan också, men när jag senast handlade Biotherm från KICKS, hade de ett erbjudande, handla två produkter och få en necessär med fler produkter. Dessa produkter var inte stora, de var i samma storlek som ögonkrämen, men det var tillräckligt för att känna skillnaden mellan de olika serierna och jag älskade verkligen blue therapy. 

Ser ni den vita boxen med ett blått snöre? Ja den här kampanjen KICKS hade innan, den är tillbaka. Så jag beställde två produkter som nästan var slut och fick en gåva. I denna gåva fick jag nattkrämen jag använder samt ett elixir jag haft innan. Men nu ska jag få testa på ögonkrämen från blue therapy. Dessutom ska jag få testa en ny kräm – blue pro-retinol multi-correct cream. Aldrig testat den så det ska bli spännande. Sist men inte minst så fick jag ju även total renew oil som tar bort smink. Det ska bli så spännande att testa detta 

 

 

Har ni ett fast märke ni använder er av eller byter ni lite efter vad plånboken säger? Jag har testat olika genom åren, både clinique och Loreal, men även produkter från Mary Kay och Herbalife. Nu är det kanske flera som höjer på ögonen, men för många år sen så sålde jag Herbalife. Jag mådde jättebra av de produkter man åt och drack, och jag testade såklart produkterna för hyn också. Men för att göra en lång historia kort – jag fick på grund av övervikt problem med gallstenar och mådde riktigt dåligt. Jag hade haft dessa stenar i många år innan Herbalife kom in i bilden. Men när jag hade det som värst så kräktes jag enormt mycket och än idag kan jag inte lukta på vissa av deras shakes för det påminner mig om den tiden och jag mår illa igen. Så det blev ett snabbt avslut.

Hur som helst, jag har prövat olika men jag återkommer alltid till Biotherm. Och ja produkterna kostar, men jag som är medlem på KICKS, får ju varje månad rabatt på en valfri vara. Nu senast hade jag dessutom rabatt på valfri ansiktsrengöring. Så jag fick rabatt på rengöringen via ena erbjudandet och ögonkrämen via det andra. Sen fick jag även gåvan. Så det är lätt att få produkterna billigare. Att köpa en produkt i månaden är också ganska bra, om man bara kan utnyttja ett erbjudande. Då sprider man ut kostanden och man behöver inte köpa alla produkter på en gång. Jag har precis börjat använda min burk med nattkräm, dagkrämen har jag haft i någon månad. Så dom två behöver jag aldrig köpa samtidigt.

Jag nämnde lite lätt i början att skriva ”när det är vecka”…ja jag är inne i en dålig spiral när det kommer till dessa krämer. Under veckorna är jag ganska duktig och gör min rutin morgon och kväll, när det är helg är det svårare. Jonas vill gärna ligga kvar i sängen och jag stannar också gärna kvar. Sen blir det stressigt för att barnen är hungriga och först flera timmar senare kan jag komma på att jag inte tvättat mig. Så jag måste få en bättre rutin på helgerna för att verkligen få en fin och härlig hy.

Använder ni några produkter och hur ofta?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.