Hanna och hennes grabbar

Veckans meny!

Måndag eftermiddag och igår planerade jag maten för kommande vecka. Idag när allting är svindyrt är det verkligen en bra grej att göra veckomenyer. Vi har gjort det nu sen januari och jag ser ju att vårt matkonto verkligen har minskat. Oftast får vi reklam på söndagar och då får vi ju reklam från Willys, ICA, Coop och Lidl vilket är de matbutiker vi har här hemma. Då brukar jag gå igenom och kolla vad de har att erbjuda för veckan som kommer. Sen handlar jag nästan bara kampanjvaror. Jag testar också nya saker. Jag köpte till exempel en hel bit fläskkarré för ett tag sen. Gjorde egna skivor och marinerade och allt. Blev jättegott och är bra mycket billigare än de färdigskurna bitarna i butik. Jag kollar mycket på vad vi har hemma och vad man kan använda i olika maträtter. Exempelvis testade jag nu senast att ha philadelphiaost istället för creme fraiche i min pastasås, hur gott som helst! Det enda negativa med det här inlägget är ju att jag inte har några bilder på vad jag lagar. Jag kanske får tänka till med detta inlägg, om vi nu ska ha bilder menar jag.

På Dollarstore hittade jag den här menyplaneraren. Den är så smidig! Som ni ser har varje dag ett så pass stort fönster så jag kan skriva både lunch och middag. Och i vänster hörn skriver jag vilken vecka vi är i och vilket skift min man går. Som ni ser så går han eftermiddag denna vecka. Det betyder att den lunch jag lagar ska vara anpassad så han kan äta den också. Det vill säga, jag gör varken soppa eller fisk. Den här veckan äter vi ganska smidig mat. Man har ju inte så mycket tid på förmiddagen tycker jag så det blir enkla grejer. Och till kvällarna tänker jag på vad vi kan äta som Jonas inte äter. Då blir det fisk och soppa. Varje måltid gör jag alltid mer än vi behöver för att vi på så vis ska få matlådor. Då behöver jag inte laga mat varje kväll ifall jag vill ut med grabbarna. Ska det vara fint väder kan det vara lämpligt att vara ute lite menar jag. Till höger har vi en shoppinglista. När jag gått igenom vad vi ska äta under veckan samt kollat vad som finns hemma, skriver jag upp här vad vi behöver till just middagarna. Sen när jag ska handla så lägger jag in det i mobilen så jag slipper gå med papper och penna i butiken.

Vi har förmånen att ha gångavstånd till alla butikerna så att handla mat i olika butiker är verkligen inget problem. Är det billig grädde på Lidl kan jag gå dit ena dagen för att sen nästa dag gå till Coop och handla vad som var billigt där och så vidare. Då kommer jag ut på fler promenader också vilket bara är bra med tanke på min vikt.

Hur gör ni när ni planerar veckans mat? Gör ni en meny för hela veckan? Går ni på vad ni är sugna på? Gör ni matlådor under helgen? Berätta gärna!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.