Hanna och hennes grabbar

Jonas jobbar eftermiddag

Jaha då är det måndag hörni. Ny vecka. Gabriel startar veckan med att vakna vid 5.30. Jag är inte jättelycklig eftersom Mikael har vaknat flera gånger under natten, så jag är riktigt trött denna morgon.

Det är eftermiddagsvecka för Jonas så jag har egna kvällar med barnen. Jag både älskar detta och inte. Det är så mysigt att få vara med barnen, men jag är ju det hela tiden. Jag får ju liksom aldrig vara ifrån dom riktigt. Det hade varit skönt att få vara själv en kväll eller något, så jag får tid att ta igen mig.

Hur som helst, dagarna går snabbt när jag är själv. Jonas brukar hjälpa till vid frukost men sen vill jag ut på promenad och det brukar inte han vilja. Sen är det lunch och efter det åker Jonas till jobbet. Har jag tur nu så sover båda barnen samtidigt, men det är inte ofta de gör det längre. Om båda vaknar runt 7, då somnar Mikael strax runt 10. Gabriel somnar först framåt 13. Sen vaknar Mikael oftast mellan 12-13. Och när Gabriel sen kommer upp runt 15, ja då brukar Mikael vara trött igen så jag hinner liksom inte få något gjort. En ska äta och läggas, en ska tas upp och matas. Sen tvärtom med dom. Det är lite störigt men det är ju sådant man får räkna med när de är födda så tätt. Förhoppningsvis kan Mikael snart vara vaken längre än 3-3,5 timme i stöten.

Oftast är jag låst till vårt hem mellan klockslagen 12-17 eftersom grabbarna då sover i omgångar. Det är ju lite skönt att få egentid med dom. Men det tar på krafterna. Jag ska ju hinna med att laga mat, tvätta och fixa samtidigt. Men det går, jag ska verkligen inte klaga. Jag har väldigt snälla barn.

Hade det varit ljusare ute, så hade jag försökt komma ut med dom även efter middagen. Men om vi äter vid kl 17, så hinner jag knappt. Mikael ska matas och Gabriel behöver fortfarande lite hjälp. Efter det ska jag plocka undan allt och lägga in eventuella rester. Ska jag sen då gå ut så tar det en stund innan grabbarna fått på sig kläder. Så risken är ju att jag kommer ut typ 20 minuter innan dom ska ha kvällsmat! Eller att jag bara hinner vara ute knappt 20 minuter för jag ska ju klä av dom alltsammans igen innan kvällsmaten. Så det funkar inte att gå ut kvällstid, vilket stör mig. Både jag och barnen skulle må bra av det.

Men nu blir det dessutom ljusare på kvällarna, kanske kan jag rucka lite på våra tider? Vi äter middag vid 17 för att det ska gå ungefär 3 timmar till kvällsmaten, kanske vi kan börja äta klockan 18 igen för att få lite mer tid på eftermiddagen. Men då får Lucas äta själv på måndagar för han åker på träning vid 17.40. Ja ni hör ju vilka simpla problem jag har. Jag får fundera på den lite faktiskt.

Jag stekte i alla fall köttbullar i helgen. Jag brukar göra dom i ugnen men det fick bli spisen denna gång då det stod en köttfärslimpa och gottade sig i ugnen samtidigt. Jag älskar när jag får tiden att hinna med att göra egna köttbullar. Det blir godare och framför allt billigare. Jag försöker göra så mycket mat jag kan från grunden. Bara köpa råvarorna och sen testa sig fram.

Köper ni mycket färdigt eller gör ni mycket egen mat med köpa råvaror?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.