Matstugan

Mandelsmör?

Sååå typiskt mig. Jag köpte en burk med mandelsmör från Kung Markatta. Nyttigt med mandel, tänkte jag. Men hur äter man den? Jag har tagit lite på en smörgås och det smakar gott, som jordnötssmör. Ni som kan det där, ska jag har det som pålägg eller i smoothie, då man bakar, i mat? Känner att det är risk för att burken bara står där och blir dålig för att jag inte riktigt vet hur jag ska äta det.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sofie mumsfillibaba

    Jag köpte något annat smör som var gott på finn crisp eller fröknäcke. Åt det ett tag till mellis. Mättande, nyttigt och gott! Lite skivad banan på är inte så dumt det heller….

  2. Katarina

    Jag använder det i smoothie, på kvarg/yogurt, bakar med det, blandar i såser (tomat- eller kokosbaserade), äter det som sådant…Gott och nyttigt! Kram

    Svar:
    Var säker på att du kände till mandelsmör och visste hur m an skulle använda det. Baka ,med det måste bli hur gott som helst. Sugen på att testa i sås. Kram och hoppas ni har en solig dag i Amsterdam.
    Linda /Matstugan
  3. Sofie

    Brukar äta på finn crisp med en gnutta salt eller med kvarg och blåbär efter träning. Supergott!

    Svar:
    Tack snälla för tipset. Lät båda gott. Ska testa!
    Linda /Matstugan
  4. Mia - träning och småbarnsliv

    Jag har det bland annat i gröten, ger god smak och gör så att den mättar bättre. Gillar även att doppa frukt (tex äppelklyftor) i och äta till mellis, men då gillar egentligen hasselnötssmör bäst.

    Svar:
    Gröten hade jag aldrig kommit på, men blir så nyfiken. Det ska jag prova! Nu vill jag köpa hasselnötssmör och doppa frukt i också. Kan tänka mig att äpple blir gott med mandelsmöret:-)
    Linda /Matstugan
  5. Sara

    Du kan ha det i lite varje, på mackan, i smoothie osv. Bra variant om man gillar ’peanutbutter/ jelly sandwich’ 🙂

    Svar:
    Hade det i morse, tack vare ditt tips, i smoothien: Hallon, banan och en stor klick mandelsmör. Gott!
    Linda /Matstugan