Matstugan

Ädelkräm/Gorgonzolakräm med aprikoser på grillad krutong

De här smaskiga mingelsnacksen bjöds vi på under ICAs event. Kunde inte få nog av dem och de innehåller allt jag älskar:ost, nötter och frukt i en perfekt kombo. Jag trodde det var gorgonzola innan jag sett receptet och jag är övertygad om att det skulle vara magiskt gott även med gorgonzola, så välj din favoritost:
 
Du behöver (för 4 pers)
140g gräddädelost (eller Gorgonzola)
1 dl kesella
10 trokade aprikoser
 
1 msk olivolja
4 skivor lantbröd
½ dl valnötter
 
Gör så här
Mosa osten och blanda med kesellan. Hacka aprikoser och blanda med ostkrämen. 
 
Pensla på  lite olivolja på varje bröd. Grilla på grill eller i ugn. Skär brödet i mindre bitar. En klick ostkräm på varje bröd, strö över lite grovhackade valnötter. 
Självklart med en god drink till, med eller utan alkohol.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.