En riktigt god purjo- och potatissoppa! Perfekt med parmesan- och paprikabröd till.
Soppa till 4 pers
2 lökar (grovt hackade)
2 msk smör
5 potatisar (tunna skivor)
2 purjolökar (strimlad)
12 dl vatten
1 buljong
1-2 dl vispgrädde
salt, vitpeppar, finhackad gräslök
Gör så här:
Fräs lökhacket i smör i stor kastrull. Ha svag värme, löken ska inte få färg. Tillsätt potatis och 2/3 av purjon. Häll i vattnet och buljong. Koka på under lock i sådär 25 minuter. Kör den slät i mixer eller med mixerstav. Rör ner vispgrädden och den sparade purjon.
När den ska serveras värmer du den och smakar av med salt och peppar. Kanske lite gräslök också!
Paprika- och parmesanbröd
4 skivor vitt bröd
100 g parmesan (finriven)
1 tsk paprikapulver
Sätt ugnen på 225 C
Gör så här:
Lägg ut brödskivorna på bakplåtspapper. Strö över rikligt med ost på varje. Pudra över paprikapulver direkt över osten. In i ugnen knappt 10 minuter. Skär i trekanter.
Njut av maten och att våren snart är här!
Mums! Den här ska jag testa. Jag älskar soppor! <3